KezdőlapKezdőlap  KeresésKeresés  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  


Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!

Aktuális oldalkaland:

Érdemes követni:
-
AKTÍV KARAKTEREK
57 TAG 30 FÉRFI 27 NŐ
FAIRBANKSI FALKA
22 TAG 12 FÉRFI 10 NŐ
MAGÁNYOS FARKASOK
11 TAG 7 FÉRFI 4 NŐ
ŐRZŐK
13 TAG 6 FÉRFI 7 NŐ
EMBEREK
2 TAG 1 FÉRFI 1 NŐ
VÉRVONALFŐK
9 TAG 4 FÉRFI 5 NŐ

Az előző negyed évben
ezek voltak az oldal kedvenc játékai:

Örökös legjobbjaink:
Az oldal alapítói, Castor, Duncan & Gabe.
A Vérvonalfők megalkotói, játékosai - különösen, akik a "NS 3.0 - Redemption" végéig kitartottak.

írta  Theodora Zoe Morano Ma 12:39 pm-kor
írta  Bianca Giles Tegnap 11:43 pm-kor
írta  William Douglas Tegnap 9:23 pm-kor
írta  Egon Candvelon Csüt. Szept. 05, 2024 6:40 pm
írta  Bianca Giles Hétf. Szept. 02, 2024 9:44 pm
írta  Bruno Manzano Kedd Aug. 27, 2024 4:42 pm
írta  Bruno Manzano Kedd Aug. 27, 2024 4:23 pm
írta  Bruno Manzano Kedd Aug. 27, 2024 10:53 am
írta  Theodora Zoe Morano Hétf. Aug. 26, 2024 8:56 pm
írta  Alignak Kedd Aug. 13, 2024 6:32 pm
írta  Rebecca Morgan Kedd Aug. 13, 2024 2:44 pm
írta  Theodora Zoe Morano Csüt. Aug. 01, 2024 10:34 am
írta  Jackson Carter Pént. Júl. 26, 2024 8:50 am
írta  Alignak Vas. Júl. 07, 2024 10:58 am
írta  Alignak Vas. Júl. 07, 2024 10:57 am
írta  Alignak Szer. Jún. 19, 2024 3:24 pm
írta  Alignak Szer. Jún. 19, 2024 3:24 pm
írta  Bianca Giles Hétf. Jún. 17, 2024 12:58 am
írta  Alignak Szomb. Jún. 01, 2024 9:28 pm
írta  Alignak Szomb. Jún. 01, 2024 9:27 pm
írta  Alignak Szomb. Jún. 01, 2024 9:27 pm
írta  Alignak Szomb. Jún. 01, 2024 9:27 pm
írta  Abigail Cecile Kenway Csüt. Május 23, 2024 11:01 am
írta  Alignak Pént. Május 17, 2024 8:07 pm
írta  Alignak Pént. Május 17, 2024 8:07 pm
írta  Alignak Szer. Ápr. 24, 2024 5:55 pm
írta  Alignak Szer. Ápr. 24, 2024 5:55 pm
írta  Rebecca Morgan Vas. Ápr. 21, 2024 10:15 am
írta  Alignak Csüt. Ápr. 18, 2024 8:49 pm
írta  Dakota Miles Csüt. Ápr. 18, 2024 9:57 am
Bianca Giles
Programok [B] I_vote_lcapProgramok [B] I_voting_barProgramok [B] I_vote_rcap 
Bruno Manzano
Programok [B] I_vote_lcapProgramok [B] I_voting_barProgramok [B] I_vote_rcap 
Zachariah O. Danvers
Programok [B] I_vote_lcapProgramok [B] I_voting_barProgramok [B] I_vote_rcap 
Theodora Zoe Morano
Programok [B] I_vote_lcapProgramok [B] I_voting_barProgramok [B] I_vote_rcap 
Egon Candvelon
Programok [B] I_vote_lcapProgramok [B] I_voting_barProgramok [B] I_vote_rcap 
William Douglas
Programok [B] I_vote_lcapProgramok [B] I_voting_barProgramok [B] I_vote_rcap 
Catherine Benedict
Programok [B] I_vote_lcapProgramok [B] I_voting_barProgramok [B] I_vote_rcap 
Rebecca Morgan
Programok [B] I_vote_lcapProgramok [B] I_voting_barProgramok [B] I_vote_rcap 

Megosztás

Programok [B] Empty
Programok [B] Empty
Programok [B] Empty
Programok [B] Empty
Programok [B] Empty
Programok [B] Empty
 

 Programok [B]

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
Alignak
Admin
Alignak

KARAKTERINFORMÁCIÓK
◯ HSZ : 7324
◯ IC REAG : 8930
Programok [B] // Vas. Feb. 01, 2015 8:32 pm

A fesztivál belső helyszínein többek között az alábbi programokon, előadásokon lehet részt venni:

Inuit hétköznapok a modern antropológia szemüvegén át
Milyen volt egy átlagos inuit egyetlen napja? Milyen tárgyak, eszközök voltak a mindennapok részei, miként oldottak meg olyan dolgokat, amik ma már elképzelhetetlennek tűnnének a modern technika vívmányai nélkül? Az elméleti előadás után az érdeklődők néhány környéki ásatás leleteit is megnézhetik közelebbről.
Az előadást tartja: Kate W. Strauss, antropológus

A totemállatok pszichológiája, jelentőségük és kiválasztásuk az őslakos kultúrában
Mit jelentenek a legendák beszélő, antropomorf állatai a valóságban, hogyan jelennek meg az őslakosok hétköznapi világképében? Honnan ered és miért fontos a közösség összetartásában a totemek szerepe, hogyan kerülnek kiválasztásra, milyen hatásuk van az életre és miben tudnak segíteni, mit tanítanak a szellemi "segítőink"?
Az előadást tartja: Joshua Jefferson, mohawk származású szervező

Egészséges receptek az Észak-Amerikai őslakosok hozzávalóiból
A foglalkozás során a résztvevők egészen különleges receptekkel ismerkedhetnek meg, amelyek ízvilágukban magukban hordozzák a frissességet és a természetességet. A főként vad- és halételeket különleges (fűszer)növényi kiegészítők teszik még különlegesebbé.
A programra előzetes feliratkozás szükséges, hiszen a közös főzésekhez elegendő hozzávalót kell biztosítani. Kis létszámú csoportokan több foglalkozást tartunk meg.
A foglalkozást vezeti: Flora Ashwood, séf

Két világ között, Philip Abraham Harwell és az Anchorage-i Őslakos Közösség zenekarának közös koncertje
A közel egy órás zenei előadás tökéletes zárása egy hosszú napnak. A lágy vonósdallamok ötvözete a tradícionális hangszerekkel és énekekkel egyedülálló élményt biztosítva kalauzol el bennünket a "két világ közé".
Vissza az elejére Go down
https://northstar.hungarianforum.com
Flora Ashwood
Informátor
Flora Ashwood

KARAKTERINFORMÁCIÓK
◯ Kor : 51
◯ HSZ : 188
◯ IC REAG : 120
◯ Lakhely : Salt Lake City (Utah)
◯ Feltűnést kelthet : Sárga VW Beetle típusú személyautóm, bájos szempilláival ;)
Programok [B] Avatar_victoria_justice_mtv_s_eye_candy_promo_19L6Xy0q.sized
Re: Programok [B] // Pént. Márc. 06, 2015 1:51 pm

Egészséges receptek az Észak-Amerikai

őslakosok hozzávalóiból


Menü: 1nap




A Holiday Inn logója díszeleg az alkalmi konyha standja fölött, amit még tegnap erősítettek fel a szervezők. Amikor megérkeztem gyorsan leellenőriztem a biztonság kedvéért, hogy tényleg elég stabilan áll-e, mert nem lenne szerencsés, ha épp a cégér ütne agyon egy lelkes főzőcskézőt. Örültem, hogy mennyi érdeklődőt vonzott a program, amit szerveztünk a fesztiválra. Annyi volt a jelentkező, hogy nem is jut mindenkinek hely, pedig direkt odafigyeltünk arra a szervezésnél, hogy mindenki legalább egy nap beférjen. A mai – első – nap főszereplői a halak. Halas ételeket készítünk, illetve egy közkedvelt jeges desszertet. Próbáltam olyan recepteket válogatni, amit egy kevésbé gyakorlott „konyhatündér” is el tud készíteni segítséggel, hogy a programon résztvevőknek biztosan legyen sikerélményük… illetve az Államok… vagy a világ bármely más részéről ideérkezők is bátran meg merjék kóstolni.
Előkészítettem mindent, mire megnyitotta kapuit a fesztivál, aztán üdvözöltem alkalmi főzőtársaimat, és egy rövid beszédet követően a mai menünk ismertetésébe kezdtem:

- A mai levesünk laposhalból készült halászlé lesz. Mindenki munkaasztalára odakészítettem a hozzávalókat. Az elkészítése egyszerű, mégis igazán ínycsiklandozó lesz a végeredmény, köszönhetően a laposhal jellegzetesen tiszta, zamatos ízének, amit legjobban a halászlébe aprított sárgarépa és a cheddar sajt hangsúlyoz ki.
A vajat közepes erősségű lángon fogjuk megolvasztani, majd hozzáadjuk az apróra kockázott hagymát, és folyamatos keverés mellett öt percig pároljuk, amíg a hagyma üvegesen áttetszővé nem válik. Ezt követően hozzáadjuk a felkockázott burgonyát és a zúzott fokhagymákat, és időnként megforgatva tíz percig főzzük. Amikor látjuk, hogy pirulni kezd, felöntjük a csirkehúslevessel. Én általában előzetesen elkészítem, majd leszűröm a levét, de ha valakinek nincs erre ideje, akkor csirkehúsleves kockából is el lehet készíteni. Természetesen az íze nem lesz tökéletes, de gyors megoldásnak az is megteszi.
Ezután adjuk hozzá a sárgarépát és a paradicsomot, majd az egészet felforraljuk, s amikor már forr, szép fokozatosan visszavesszük a lángot, majd alacsony hőfokon fedő alatt további tíz percig főzzük.
Tíz perc eltelte után levesszük a fedőt, folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a tejet és a tejszínt… ízlés szerint sóval és borssal ízesítjük, majd beletesszük az egy centiméteres kockákra vágott laposhalat. A laposhal nagyon gyorsan, tíz perc alatt megfő. Fontos, hogy ne főzzük túl, mert a hal szétmállik, és a leves zavarossá válik. Utolsó mozzanatként keverjük a levesbe a cheddar sajtot, és pirospaprikát. Amint a sajt teljesen elolvadt, a levesünket levesszük a tűzről, és már tálalhatjuk is. Pirított kenyérrel fogyasztva a legfinomabb.

- A mai főételünk szintén rendkívül könnyen elkészíthető, nagyon lédús és ízletes. Általában tészta körettel kínáljuk a friss paradicsommal készült alaszkai tőkehalból és garnélából készült fogásunkat, ami a Holiday Inn vendégeinek leggyakoribb választása volt a 2014-es évben.
Az előkészületekkel és az elkészítési idővel együtt nem egészen fél óra alatt az asztalunkra varázsolhatjuk ezt a népszerű, és egészséges ételt.
Az olivaolajat közepes hőfokon hevítjük, hozzáadjuk a fokhagymát, amit aranybarnára pirítunk odafigyelve arra, nehogy leégjen, mert akkor az ételünk keserű lesz. Hozzáadjuk a paradicsomot, jól összekeverjük, s amikor levet ereszt, hozzákeverjük az egy teáskanál oregánót. Már mehet is a serpenyőbe a tőkehal és a garnéla, amit ízlés szerint megsózunk. Ezután lefedjük a serpenyőnket, és három percig pároljuk az ételt. Három perc eltelte után levesszük a fedőt, megforgatjuk a tőkehalat, ízlés szerint ismét sózzuk, meghintjük egy teáskanál oregánóval, aztán ismét lefedjük, és további három percig pároljuk. Ezt követően fedő nélkül még két… három percig főzzük, hogy a levéből elpárologjon egy kevés, majd kifőzött tésztával tálaljuk.

- A desszertünk mogyoróvajas jégkrémpite a mai napon. A mogyoróvajat és a kukoricaszirupot egy tálban összekeverjük, ha közvetlenül a hűtőből szedjük ki otthon, akkor egy percre be lehet tenni mikrózható tálban a mikrohullámú sütőbe, hogy keverhető állagúra olvadjon. Itt most nem lesz rá szükség.
A gabonapelyhet kézzel apróbb darabokra morzsoljuk, és belekeverjük a kukoricaszirupos mogyoróvajba, majd a piteformánkba öntjük az egészet. Ez fogja megadni a desszertünk alapját.
A lágy kávéfagylaltot óvatosan merjük rá egy kanállal erre az alapra. Azért nem szabad önteni, mert akkor az alap összekeveredik a fagylalttal, és nem marad meg a réteges elrendeződés. Az egész desszertkészítésben ez a legkényesebb mozzanat. Amikor mind a fél liter fagylalt belekerült a piteformába, a tetejét lecsorgatjuk csokoládésziruppal, és legalább fél órára betesszük a fagyasztóba, hogy megfelelő halmazállapotúvá váljon.


Természetesen ahol, és akinek kell, készségesen segítek, hiszen a cél az, hogy mindenki jól érezze magát, és sikerüljön elkészíteni mindhárom fogást.




(forrás: 1 ; 2 ; 3 )
Vissza az elejére Go down
Allison Black
Falkatag
Allison Black

KARAKTERINFORMÁCIÓK
◯ Kor : 111
◯ HSZ : 301
◯ IC REAG : 295
◯ Lakhely : Fairbanks
Re: Programok [B] // Pént. Márc. 13, 2015 5:56 pm

El jöttem erre a rendezvényre vagy mire, mert érdekel. Azon belül is, talán ez a főzés az amit kipróbálnék. Jó rég volt, hogy annó besegítettem a konyhában, így ez most eléggé érdekes lesz, hogy mit is fogok alkotni. Ezt, a főzö tőrténetet, Flora csinálja, vagy valami ilyesmi. Három étel elkészitéséről van szó, de én egyenlőre, csak az egyiket készitem el. A főételt választom, és majd meglátom. Kezdésnek, olajat öntök egy serpenyőbe, és a tűzhelyre teszem, aztán be is gyujtom, majd közepes lángra állítom azt be. Közben, fel aprítom a foghagymát, amit aranybarnára pirítok, közben a paradicsomnak is neki esek, azt is gyorsan fel vágom, és a serpenyőbe teszem. Megvárom, hogy levet eresszen, majd egy teáskanálnyi Oregáno. A tőkehalat, és a garnélát, egy csipetnyi sóval sózom, majd azokat is a serpenyőbe öntöm, és le is fedem három percre. Három percel késöbb, le veszem a fedőt, és ismét sózni kezdek. Miután ismét jól meg sóztam megint, ismét lefedem. Újabb három percel késöbb, ismét leveszem a fedőt, hogy főzzem még. Közben, a tésztának is készitek vizet. A vízbe is öntök egy kis olajat, és meg is sózom, majd miután fel fórt a víz, a tésztát is beteszem a vízbe. Majd, ha az is kész, jöhet a tálalás.
Vissza az elejére Go down
Flora Ashwood
Informátor
Flora Ashwood

KARAKTERINFORMÁCIÓK
◯ Kor : 51
◯ HSZ : 188
◯ IC REAG : 120
◯ Lakhely : Salt Lake City (Utah)
◯ Feltűnést kelthet : Sárga VW Beetle típusú személyautóm, bájos szempilláival ;)
Programok [B] Avatar_victoria_justice_mtv_s_eye_candy_promo_19L6Xy0q.sized
Re: Programok [B] // Csüt. Márc. 26, 2015 2:49 pm

Körbejárok mindenkit, segítek ott, ahol szükségét érzem. Így jutok el Allison-hoz is. Rögtön megismerem, pedig már rég volt, hogy összetalálkoztunk az erdőben. Rámosolygok, majd megállok mellette pont akkor, amikor megfordítja a tőkehalat, és megsózza.
- Az oregánóról elfelejtkeztél. – Szólalok meg, amikor ráteszi a fedőt. Mint azt mondtam a felvezetésnél is, kétszer kell megszórni oregánóval. Egyszer a legelején, és az után, hogy átfordította.
Semmi gond, még orvosolni tudja a mulasztást, ha gyorsan leveszi a fedőt, és megszórja vele, mielőtt ezzel az oldalával is elkészülne.
Tovább sétálok, megállok a következő főzőnő mellett, aki épp a tésztával bajlódik. Türelmetlen volt, nem várta meg, amíg felforr a víz, a tésztát pedig túl korán adta hozzá, így egy része leragadt az edény aljára. Tipikus hiba a mindennapokban. Sokan vétik ezt el.
- A tálalás milyensége nagyon sokat dobhat, vagy ronthat az összképen. Általában ha magunknak főzünk, nem figyelünk oda erre, viszont ha vendégeket várunk, érdemes egy kicsit feldobni az étkezést megfelelő tálalással. Fogjuk meg a tányérunkat, majd egy villával csavarjuk fel a tésztát. A tésztát a tányér egyik oldalára halmozzuk olyan módon, hogy ebben a feltekert állapotban hagyjuk lecsúszni a villáról. A tányér közepére helyezzük a tőkehalat, köré pedig a garnélák kerüljenek. A paradicsommal töltsük ki a tányér üresen maradt területeit, és díszítés gyanánt egy kevéssel a tésztát is. A szafttal a halat és a tésztát öntözzük meg, de figyeljünk oda arra, hogy ne tocsogjon túlságosan a szaftba. Erre általában mindenki könnyen ráérez. – Magyarázom, miközben én magam is csinálom, hogy lássák a gyakorlatban is azt, amit mondok.
Vissza az elejére Go down
Allison Black
Falkatag
Allison Black

KARAKTERINFORMÁCIÓK
◯ Kor : 111
◯ HSZ : 301
◯ IC REAG : 295
◯ Lakhely : Fairbanks
Re: Programok [B] // Kedd Ápr. 07, 2015 2:41 pm

Flora, körbe jár, és mindenkinek segít ott ahol kell, így jut el hozzám is. Rám mosolyog, én pedig vissza rá, és már épp rakom vissza a fedőt, mikor rám szól.
- Köszönöm. - Vigyorodok rá, és gyorsan le veszem a fedőt, hogy a mulasztásomat, korigáljam vagy, valami ilyesmi. Oregánót szórok rá, aztán, ismét le fedem, újabb három percel késöbb, ismét leveszem a fedőt, hogy főzzem még. Közben, a tésztának is készitek vizet. A vízbe is öntök egy kis olajat, és meg is sózom, majd miután fel fórt a víz, a tésztát is beteszem a vízbe. Majd, ha az is kész, jöhet a tálalás. De, elötte még bele kostolok, és hát szerintem jó lett, ez viszont csak az én véleményem, és az étel még meleg, de majd flora meg mondja, ha valamit el szúrtam. Ő, jobban ért az ilyen dolgokhoz mint én, így rá hagyom. Bár, a gondolataim a körül cikáznak, hogy milyen lett a kaja, és neki izleni fog-e. Nem értem, hogy miért is gondolkodom ezen, hisz alig ismerem őt, és ez fordítva is igaz. Pont ezért is érthetetlen, hogy miért görcsölök azon, hogy mit fog szólni, az általam készített ételhez.
Vissza az elejére Go down
Ajánlott tartalom

KARAKTERINFORMÁCIÓK
Re: Programok [B] //

Vissza az elejére Go down
 

Programok [B]

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

 Similar topics

-
» Programok [K]

Engedélyek ebben a fórumban:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
◯ North Star FRPG :: 2015 :: Alyeska Festival 2015 :: Alyeska Festival-