Amikor átérzed a Falkád szeretetét, gyűlöletét. Amikor a kötelesség ütközik a belső éneddel, vagy épp összeforr vele. Amikor tudod, hogy erősnek kell maradnod. S a pillanat, hogy tudatosul benned, a Falkád számít rád.
"Ereiben megfagyott a vér, és teste rándult egyet, amikor megérezte a másik érintését, ahogy az óvatosan felnyalábolta. Egy pillanatig azt hitte, meggondolta magát és mégis megöli, de nem így történt. Elszakadt a hótól és lebegni kezdett a világosság felé, ki a sötétségből. A tark megváltozott, valahogy más lett, de ha tomahawkkal kocogtatnák a koponyáját sem tudta volna megmondani miben tér el a korábbiaktól. A felismerés talán nyílként is röppenhetett volna elméjébe, de most inkább csak egy komótos teherhajó sebességével közeledett. A furcsa nevek, amiket használt, a jól karbantartott fegyver, amin látszott, hogy nagy gonddal ápolják valószínűvé tették elképzelését. Nyilván indián mániás, vagy valaha élt indiánok között. Tekintete a jakuzzi szélén fémesen megcsillanó baltára vetődött, és az egyre növekvő sötétséggel küzdve vigyorra húzta farkas pofáját. - Ó, az egy tomahawk – küldte Prémvadász felé, majd álomba szenderült. "
- Csupán annyit kérek, hogy legyél egy kicsit nyitottabb, rendben? Csinálhatnám én ezt másképp is, de nem vagyok az a típus. Azt szeretném, ha nem néznél teljesen őrületnek, hiába mondok olyat, amit épeszű ember nem venne komolyan. Hidd el, teljesen normális vagyok, papírom is van róla… - ajkaim szegletében megjelent egy halovány kis mosoly, majd vártam pár másodpercet, mielőtt kimondtam volna: - Vérfarkas vagyok! – olyan magától értetődően mondtam, mintha azt közöltem volna, hogy ősz után a tél jön.
- Szóval. Tegyük fel, hogy te tényleg vérfarkas vagy… - Kezdek bele, de a hangomon is érezni, hogy maximálisan kételkedek ebben. - …és azt mondod, hogy az emberek nem tudhatnak a létezésetekről. Mivel én nem tudok róla, hogy éjszakánként a háztetőn ülve a holdat szoknám vonyítani, ezért feltételezem, hogy én az emberek táborát gyarapítom. Igaz? – Hát csak feltűnt volna, ha valami állat lennék. Bár részegen kiszoktak esni néha dolgok, szóval nem lehetek teljesen biztos ebben.