Chatocly felbukkanásáról értesítenem kell az őrzőket. Meg a Falkát is. Ha mázlim van, Carter épp itt melózik valahol a Centerben. Gyorsan (hozzám képest gyorsan) írok és háromszor küldöm el. Ehh, de bonyolult mindenkinek szólni...
Teremtő a Carlson büfénél. Elnyelte a tömeg a főbejáratnál. Én beszélek a nővel, akivel beszélt.
A múltkori jelentésem után emlékezni fognak rá. Carter meg informátor, remélem, képben van. Megállítani nem tudtam volna a nálam idősebb, erősebb hímet és mire fényképeznék, már sehol sincs. Remélem, hogy az őrzők visszajeleznek, akkor tudok komolyabb leírást adni. Ami semmit nem jelent, mert a Teremtőm imád álruhákkal játszani. Most vissza a nőhöz...
Nem kell sokat várni a válaszomra, ha már "vészhelyzet" van. Igaz, előbbi esetén szívás, mert ha beütne a gebasz, én sem sokat fogok tudni segíteni neki a teremtője ellen, remélhetőleg akad valaki a közelben, akit riadóztathatok, és be tud ugrani erősítés gyanánt. Ha viszont az utóbbi van érvényben, akkor meg hova siessünk? Úgy is bottal üthetjük a nyomát, tekintve, hogy mi a vérvonala... Ellenben akármelyik is van érvényben;
"Menjek én is, vagy nem szükséges. Még valami - hivatalos nyitvatartási idő után be tudnál ugrani pár percre?"
Ha kell, megyek én most is jó zsaru / rossz zsarut játszani, de ha nem kívánja meg a helyzet, kerüljük a felesleges feltűnést, akárki is a nő. Mást nem majd este megkérdezem, miközben átnézzük a biztonsági kamerák felvételét, hátha okosabbak leszünk. Mást nem annyival, hogy legalább mi őrzők is tudjuk, kit keresünk pontosan.
"Mr. Chesterton, örömmel venném, ha holnap meglátogatna engem az egyetemen, éppen ott lesz elfoglaltságom. A déli időpont megfelel. Hozzon popconrt, mert hosszú mozizásnak fogunk elébe nézni. További szép napot"
Fél nap elegendő lesz, hogy a Carlson Center biztonsági kameráinak a másolatait megszerezzék, de ha netán csúsznának vele, jobb, ha nem járatja Chestertont feleslegesen. Attól nem tartott, hogy a teremtője ez idő alatt lépne valamit, hiszen elég lassan őrölnek a malmai szerencsére. Tim nem ragozta tovább az SMS-t, rányomott a küldésre, aztán rögtön egy másik számot hívott, és a biztonsági felvételek megszerzésének protokollja kezdetét vette.