Cím: Láda-mese finálé Hely: Farkaslak Idő: 2015. január 1., Victor születésnpja Érintettek: Autumn A. Autenberry, Victor Wainwright
Hazaérkezésem után a három láda, amit Tria mondott, megérkezett Victorhoz. Pontosabban becsempésztem a szobájába, egyelőre nem akartam a szeme elé kerülni. Sokáig úgyse bujkálhatok előle, főleg így, hogy egy épületben lakunk, mégis: ameddig lehetett, még húzni akartam. A három ládából egyben Yetta kisujja volt, egyben az én bal gyűrűsujjam, az utolsóban pedig a bal kézfejem. Valami azt súgta, nem fogja őket ezüstláncra fűzve a nyakában hordani - bár ha igen, akkor aztán tényleg semmi kétséget nem hagy afelől, hogy kinek a Kölyke. Rock 'n' Roll nagypapa lenne a flúgos Dédi mellett, senki nem szólhatna többé a hülyeségeim miatt. Ami király lenne, de inkább abbahagyom az álmodozást. A pakk mellé egy rövid üzenet is járt. Írásban közöltem, amit akartam, mert egyfelől így biztosan nem szakított félbe, másfelől én is normálisabban és összeszedettebben fogalmaztam így, semmint az "atyai" pillantás súlya alatt rogyadozva.
"Boldog születésnapot, Victor! Ezt elsősorban a Teremtőd üzeni ezekkel a dobozokkal, én kevésbé véresen köszöntöttelek volna fel, de azt hiszem, tudod milyen ellenállhatatlan. Én pedig már tudom, miért voltál olyan dühös rám. Tudod... azt kívánom, bár ne lenne igaz, de ez nem kívánságműsor, igaz? Bocsánat... Az én ajándékom két jó hír, legalábbis bízom benne, hogy neked is azok lesznek. Az egyik: Yetta biztonságban van, távol minden szarságtól, ami itt kavarog. A másik: úton vagyok a tisztességes hímmé válás felé, ugyanis eljegyeztem és igent mondott - és ez nem olyan leánykérés volt, mint az a tucatnyi még anno Európában. Fogalmam sincs, mikor látom újra, de akkor el fogom venni, és erre szeretném az áldásodat kérni. Edward
U.i: Gondolkodtál már családi vacsin? Irtó vicces lenne."
Az örömhír láttán majdnem elfelejtettem azt, amit előtte írt. Te jóség ég! Pontosabban ebben a hónapban annyira nem lesz jóságos, de mégis...
Akármi lesz, az okkal fog történni. Borzasztó bölcselkedőnek tűnhet ez, de muszáj, hogy így legyen. Ha nincs értelme, akkor semmi sincs. És igen, bízz ebben, bízz benne. Nincs veszett ügy, amíg van, aki küzdjön, akár így, akár úgy. Szívből gratulálok! Ezt így elég nehéz fokozni és rendesen átadni, de hidd el, fülig ér a szám. Amúgy majd megmondom neki is, de most csak neked: ha valaha meg mer ríkatni, megtalálom és az csúnya lesz és nagyon-nagyon durva!
Csak félig gondoltam komolyan, valahogy minden Morcos Medvesége ellenére sem néztem ki belőle, hogy ilyesmit tenne Lilivel.
Utálok választani. Olyan, mintha lemondanék arról, amit nem választok. Torkos vagyok. De meg fogom tenni, hiszek neked és benned.
- Önnek egy új SMS-e érkezett, a küldés ideje: 04.10. 20:29 -
PANYAAAAAAA! Ilyen hosszútávú kizártságot csak szex esetén tudok megbocsátani és elnézni. De ti nem szexeltek, ez tuti! Ha azt mondom, kezdek fázni, nem hiszed el, mi?
APUKAAAA! Hát akkor így jártam. Szipp. Majd Dana vállán kisírom magam. Egész jól összehoz minket, hogy állandóan magunkra hagysz, szóval köszi érte. <3 És jól sejted, nem hiszem el, szóval valami nyomósabb indokot találj ki! : P
Megragadtad a lényeget. : D Nem kötök alkut, bocsi! De azért szeretlek! <3 Viszont így már minden érthető.. Sokat ittál már? Mert be sem zártuk az ajtót... Jó ház előtt ücsörögsz? : P
Ahha... És ezt több, mint fél órába telt kideríteni? : P Amúgy meggondoltuk magunkat. A pia jöhet! Viszont csajos bulit tartunk, szóval ha szerzel egy parókát, akkor talán beengedünk. :3
- Önnek egy új SMS-e érkezett, a küldés ideje: 04.10. 21:31 -
Másokkal is folytatok tele-szociális életet, bocsi. ˇ^ˇ Csajos buli. Ennél halkabb bulit az életben nem pipáltam. Alkohol van ám nálam, nem málnaszörp, remélem nem baj. <3 És egy "talán" kedvéért nem veszek se fel, se le semmit.
- Önnek egy új SMS-e érkezett, a küldés ideje: 04.10. 21:45 -
Még szép! A hibáidnak mindig csak a felét ismerd el, de te magad mindkettővel legyél tisztában. Ez is a hosszú élet egyik titka. Sok sunyiságra kell még megtanítanom téged, látom már. :'D Ezzel pedig ne viccelj... tényleg ne.
Aaaawwww király!!!! Tudod mit? Öltözz(etek) melegen és legyetek éhesek. Kimozdulunk kicsit. Unatkozok, remélem ti is.
Amikor az SMS után kiléptek a faházból, könnyed mosolyt varázsoltam az arcomra, Payne-t pedig esetlenül, fél kézzel magamhoz húztam, átkaroltam a nyakát és a kezébe nyomtam a félig kiivott whiskys üveget. Jogos volt, amit írt. Ezért nem akartam tovább feszegetni.
A térdeimre könyököltem fejem lehorgasztottam, s azt kívántam, bár hagyna el minden gondolat pár évre. Fel nem fogott mozdulattal vettem elő dzsekim zsebéből a mobilom, őszintén nem értve, hogy voltam képes sms-t írni. Muszáj volt.
- Önnek egy új SMS-e érkezett, a küldés ideje: 04.18. -
Megálltam.
Kiírta az üzenetnél, hol vagyok. Közelebb, mint eredeti szándékom, elhatározásom szerint lennem kéne.
04.18. - néhány perccel később Mikor jössz vissza? Ugye nem mész közelebb? Piros a Hold nálad is? Mert én annak látom és.. félek, Darren. Jó volna, ha itt lennél.
- Önnek egy új SMS-e érkezett, a küldés ideje: 04.18. -
Bevárlak titeket. Igen, vörös... Kövesd Jo utasításait és ne szakadj el a többiektől, rendben? Hamarosan találkozunk, addig is, légy erős. Tudom, hogy képes vagy rá.
Diktáltam a szöveget Yettának, az én kezem túlságosan remegett már ehhez.
Bimm-bumm piff-paff... túl szép lenne, ha ezek a hangok és a morgás azt jeleznék, hogy épp _normális_ felújítás vette kezdetét a vezetői irodában. Tikkelek és mielőtt a mobilomhoz nyúlnék, inkább a lábzsámolyként funkcionáló kisszéket töröm ripityára, fellobbanó feszültséglevezetés céljából - hogy nem bír senki magával! Dzsangázni kéne. Előtte viszont dobok egy SMS-t az Amarok két amazonja közül a Nessábbiknak.
- Önnek egy új SMS-e érkezett, a küldés ideje: 16:18. -
Lassan kilencre jár, a kislány már ágyban, a szoba csendje őrzi álmát, míg én a nappaliban pakolászom el a fürdés utáni játék nyomait. A dohányzóasztalon heverő papírt elérve kissé megereszkednek a vállaim. Hirtelen ötlettől vezérelve telefonért nyúlok s lehuppanva a kanapéra, tárcsázok egy rég hívott számot...
Bejövő hívás...
- Heló Northlake! Épp azon gondolkodtam, beszélnem kellene egy Jameshez hasonlóan tisztességtelen hímmel és miiilyen jó, hogy megvan a számot! .... Viccen kívül, ráérsz most?