Mint tudjátok, a Staff minden felhasználó IC születésnapját nyomon követni, amit a rendszer ki is jelez. Ebben a topicban lehetőségetek van felköszönteni egymást, amikor aktuális. Linkelhettek képet, zenét, videót, írhattok verset, vagy azt, hogy milyen ajándékkal lepnétek meg IC az ünnepeltet. Ezt tetszőleges módon illusztrálhatjátok is
Aki szeretné IC kijátszani a születésnapi partiját, és esetleg nincs hozzá játékostársa, vagy egy ötletre vágyik, keresse fel az Adminokat. Meglepetésbulikat, esküvőket és halotti torokat is vállalunk! Na de lehet kérni ilyesmiket is, ha van hozzá kedv
A hozzászólást Alignak összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Csüt. Feb. 09, 2017 3:14 pm-kor.
Ennek a meglepetés ajándéknak nem is az a lényege, hogy az ünnepelt nem tudja előre, mit fog kapni, hanem az, hogy tőlem nem is számít semmire. Egy jókívánságnál többre nem szokott futni, de változtam és még fogok is, mert kell. Nem tudni, meddig leszek a Falkával, folyamatosan készülök arra, hogy egyszer le kell válnom és vérvonali nagyanyám helyébe lépnem, ha úgy akarják a szellemek is, hogy ez megtörténjen. A Falka pedig akkor is fog rám emlékezni, kérdés, hogy milyen szájízzel, de a mai ajándék talán egy kicsit kellemesebb dolgokat is idéz majd egykori Alfánknál, ha leveszi a polcról. Egy ünnep és egy kis örömcsinálás Rocky módra Külön erre az alkalomra készíttettem egy partikalapot a táncparkett és minden egyéb hülyeség ördögének. Igazi ezüstdarabok fénylenek rajta, mert bírja és tudom, hogy imádja is. Kár, hogy kénytelen voltam a készítőtől kérni a becsomagolást, mivel én össze-vissza égettem volna a kezemet. A kalaposdoboz kapott egy piros csomagolópapírt sárga szalaggal átkötve. Diszkrét kézbesítést választottam: gyorsan leteszem a küszöbére, becsöngetek és már ott sem vagyok. Mikor ajtót nyit, a dobozon egy Darrenhez méltóan partiállat üdvözlőkártya fogadja. Hogy kinek rázza, az az ő döntése, ez egy kis poén. Ha felnyitja, akkor elindul egy zene is, mert ez ilyen spéci muzsikáló valami, a belső felén az alábbi felirattal: Öregem, még sokszáz évig ropd a ropnivalót! Boldog születésnapot, Darren!
Hogy a zokogás napjai könnyebben múljanak, készültem egy kis aprósággal. Nálam sokkal jobb vigasztalót is találhat az egykori marseilles-i falkatárs, így csak jelzésértékkel veszek részt a mentőakcióban, ami után remélhetőleg kikerül a bánat gödréből. Minden energiámat elrejtve, szagmentesen lopakodom a lovarda közelébe és a bejáratnál leteszem a dobozkát a kőre. Szerintem nagyon eredeti üdvözlőkártyát sikerült választani. Az egész Falka szeretete benne van, a lényeget pedig én írtam rá kézzel: Drága Odie! Még sokszáz évet húzz le vidámságban és önfeledt kacagásban vágtázva! Ha kibontja a piros dobozkát, amit sárgával kötöttem át. finom selyempapírba csomagolva várja őt az ajándék. Már a nevéből eredően is szereti a lovakat és ez valóság, hús-vér valóság. Láttam is, mikor nála nosztalgiáztam. Úgy gondoltam, egy kis pacis csésze a hozzá tartozó alátéttel jól fog mutatni a croissant-ok nagymestere konyhájában. Most pedig megdobálom kaviccsal az ablakát és olyan sebesen húzok el innen, hogy esélye sincs utolérni. Távolról, a névtelenségből, Árnyhoz méltóan kívánom neki, hogy füle érjen bokájáig!
Horatio Haskell
Amarok
KARAKTERINFORMÁCIÓK
◯ Kor : 423
◯ HSZ : 351
◯ IC REAG : 286
◯ Lakhely : Fairbanks
◯ Feltűnést kelthet : ezüst gyűrűk, karkötők, nyaklánc
• Korán kelés, lehetőleg Aimée előtt • Kávé főzés végül kissé hangosan lehetőség csendben • Kávé ágyba szervírozása kilöttyentés nélkül, felköszöntés, születésnapi-jóreggelt csók • Reggeli készítés! Palacsinta & Gofri nem égettem oda és még el is mosogattam • Napközben lehetőleg nem láb alatt lenni, minél többet segíteni • figyelni, hogy a rosszkedv ellenére ne vágjak egésznap savanyú pofát, holnap majd bepótolom a mai adag önsanyargatást • Jár a hát- , nyak- és talpmasszázs a nap bármely percében • Ebédrendelés • Délután tovább folytatni ami már délelőtt is ment • Elmenni az ajándékokért • Vacsora főzés ehető lett • Ajándékok átadása
Egyik évben sem felejtettem el a születésnapját, nem szokásom az évfordulókkal hadilábon állni. És tekintettel arra, hogy nem vagyunk haragban, így szó se lehetett arról, hogy idén kihagyjam az ajándékozást. Egyetlen dolog volt, amit nem tettem meg, mégpedig az, hogy nem mentem el hozzá személyesen. Viszont a születésnapjának délutánján megérkezett a Lovardába az Odettenek szánt csomagom. Idén is igyekeztem a poénos meglepetéseknél maradni, így most egy órára esett a választásom, melynek van a számlap viccértékén kívül is szimbolikája. Hiszen hiszem, hogy van még időnk egymásra, barátokként. Épp csak fogalmam sincs róla, mikor lesz az egész fájdalom nélküli, vagy egy harmadik személy esetleges kellemetlen érzéseitől mentes. A csomagon kívül szerepel a címzésem, s a kívánalmam is: Boldog születésnapot kívánok! Puszil: Willow A csomag belsejében az óra mellett pedig egy levél pihen. Csak egy vers, nem is igazán tudom miért kellett lejegyezzem, de nem hagyott nyugodni, hát szinte magától az ajándék része lett.
Reményik Sándor - Szomorúfűz:
A tó partján a komor fűzeket Világos zöldbe öltözteti lassan A napról-napra melegebb sugár, Megfejti téli titkát ágaiknak, Smaragdragyogást tereget reájok, - Csak földre hajló, fáradt vonalát A fűzfagallynak nem másítja meg, Nem emelheti ég felé soha. Gyerekkoromban, - rég volt, - tán igaz sem: Anyámat kértem: rajzolj valamit! Rajzolt egy házat s egy szomorúfűzfát, (Lerajzolhatott volna engem is, Lehajtott fejjel, úgy, ahogy most állok A tóparti szomorúfűz alatt.) Én akkor azt kérdeztem, hogy: mi ez? Anyám felelt: Ez egy szomorúfűz. Én faggattam tovább: Mért szomorú? S aztán még arra is kíváncsi voltam, Hogy: "Mikor nem lesz többé szomorú?" A váratlan kérdéstől megzavarva, Anyám elhallgatott. Így hallgattam el én is, valahányszor Azt kérdezték: Mért vagyok szomorú, Mikor nincsen rá különös okom? - Zavart a kérdés. - Most már nem zavar. Most már tudom, hogy törvény alatt állunk: Elvettetnek a különféle magvak, Öröktől készült, titkos ősmagok, Egyikből tölgy lesz, másikból fenyő, A harmadikból mindíg rezgő nyárfa, Jegenyévé szökken a negyedik, - S az utolsó, de tán a nem legkisebb Szomorúfűzfa lesz talán. Törvénye az, hogy ágait lehajtsa A tó tükrére csüggedt-komoran, Akkor is, mikor napfény hull reá, Akkor is, mikor zöldje ütközik, - S tavaszba fordul a vénhedt világ.
Erin Carter
Ember
KARAKTERINFORMÁCIÓK
◯ Kor : 34
◯ HSZ : 257
◯ IC REAG : 223
◯ Lakhely : New York, Fairbanks
◯ Feltűnést kelthet : általában mindenhol feltűnést kelt
Személyesen úgysem tudom átadni, de ha valamilyen csoda folytán mission impossible találkozol egy csomaggal a küszöbödön, akkor tudd, hogy gondoltam rád.
Szándékosan, mintha elfelejtettem volna ezt a napot, nem mondtam semmi jókívánságot Joanának. Pedig már készültem rá egy ideje. De úgy gondoltam, így talán nagyobb hatása lesz, minél később adom át az ajándékait. Csak hogy tudja, egyáltalán nem felejtettem el őt. Este a lakása elé leraktam egy fa dobozt (nem spiláztam túl), rákarcolva szépen, gondos odafigyeléssel egy "Boldog születésnapot, húgicám" szöveget, és bekopogtattam az ajtón. Tudom, hogy nem vagyunk rokonok vér szerint, de ez alatt az idő alatt, míg ismerem, sikerült rendesen meglelnünk a közös hangot. Már olyan este fél 11 körül lehetett, de igazából egész hosszú folyamatba telt, hogy normálisan, szépen bele tudjam vésni ezt a néhány betűt. Nem utolsó nap kellett volna ezt megcsinálni, de ez van. Bekopogtam hozzá, hogy hallja is, ha otthon van, de azt már nem vártam meg, hogy kijöjjön, hanem tipliztem is el onnan.
A csomag tartalma:
Kinyitva legfelülre egy egész kellemesen kinéző dobozkát tettem, ami pedig egy ritkaságszámba menő Dalmore Selene whiskyt tartalmaz. Mindössze olyan 30 üveget gyártottak csak ebből, én pedig különleges alkalomra akartam ezt meghagyni. És mi lehetne ennél különlegesebb, mint egy 300. születésnap? Szép, kerek szám. Mielőtt azonban a dobozt kibontaná, még találhat a legtetején (hacsak nem esett le útközben [könnyen meglehet, hogy így történt]) egy egyszerű kis gyűrűt. A legalján pedig egy levelet. Elővettem a legszebb írásomat (csak négyszer kellett újraírnom, hogy ne legyenek lehúzások, és látható javítások), és a következőt firkantottam rá:
Boldog 4. évszázadodba lépést, drága kishúgom!
Tudom, nem szóltam egy szóval sem egész nap, de próbáltam minél szebb ajándékcsomagot összeállítani neked. A whiskyt még megjelenésekor vettem, néhány éve, és tartogattam valami jeles alkalomra. Ennél jelesebbet a közeljövőben nem fogok találni. De nem volt ám olcsó mulatság, szóval remélem nem akarod nélkülem kibontani, mert ha igen, hajjaj lesz (mondom ezt egy Muszklinak) ! A gyűrűnek nincs ilyen szép története, megláttam egy boltban, és egyből te jutottál róla eszembe. Akárhogy is, remélem tetszik mind a két ajándék, és bocsi még egyszer, hogy egész nap úgy tettem, mintha elfelejtettelek volna.
Mindenesetre, sok boldog 300.-at még egyszer, és füled érjen a bokádig!
Rövid és tömör lesz, mint mindig. A csomag postán érkezik, a mellékelt kártyán unalomig ismert, megszokott betűi sorakoznak. Aláírnia is felesleges, Eliana ismeri az írását. És ha kinyitja a dobozkát, akkor az ajándék természetéről is rájöhet majd ki is a feladó.
Tudom, hogy nem egy a vallásunk, mégis tán el tudsz tőle vonatkoztatni, s ha viseled, eszedbe jut ki az, akire mindig számíthatsz, ahogy eddig is.
Nem mehettem el szó nélkül amellett a nap mellett, amelyen egy jópár évszázaddal ezelőtt meglátta a világot valaki, akinek a világát én is megláttam és megszerettem. Egy nemes léleknek nemes ajándék dukál, amit gondos odafigyeléssel kellett kiválasztani. Boltról boltra jártam, mint a krimigimi idejében, csak most fegyver helyett pénzmaggal próbáltam árut szerezni. Végül egy külvárosi régiségkereskedőnél találtam meg azt, amibe én is első látásra beleszerettem. A görnyedt hátú bácsika bekapcsolta a csilingelő dallamot és a férfiasság mintaképének számító paripák vidám muzsikára kezdtek körtáncba. Ezzel készültem a kedvenc nőstényem világra jöttének 381. megemlékezésére, amit még sok hasonlónak kell követnie.
Már megint én, de nem bírtam kihagyni. Életem értelme egyik fontos mérföldköve, emlékezz arra az éjszakára, amikor... Amikor megszülettél! A világ több lett veled. Ha úgy érzed, máskor se vond meg magadtól a jóféle italokat!
A képeslapom időre érkezik a címre, ahogy a konkrét pia is. Még sok boldog születésnapot Wendy! Üdvözöl a Bölény! A masszázsszalon címére kézbeítik a fenti lappal ellátott jókívánságot annak, akivel nem akarok szórakozni, csak örömet szereznék neki, mert kedvelem, a magam módján. Akkor is, ha ő többet szeretne, de én csak kevesebbet adhatok. "Legyél boldog vele, édesem!" - szól az üzenet. - Hamarosan újra találkozunk. Így szól a szülinapi happiness.