Ősi, mindennél ösztön által vezéreltebb nászunk. Erőszakos, fajtalan, perverz. – Attól függ, kinek a szemüvegén keresztül nézzük épp a kielégülésbe hajló képet. Az enyémen át figyelve nincs tere közönségességnek benne. Több, mélyebb és érzékibb is egyúttal ez, mint bárki kívülálló érthetné. Tagadhatatlanul az Övé vagyok, s nem kell szó hozzá, hogy elismerjem. Hogy tudjon róla. A testem, a lelkem hozzá tartozik; övé a szívem is, legutolsó taktusáig. Ő nem betörte azt, mit sokan hittek betörhetetlennek, hanem egészen egyszerűen magához édesgette és megszelídítette, örökre rabul ejtve. S hogy közben verembe esett ő maga is? Azt már talán csak a gödör alján vette észre, mikor késő volt kikecmeregnie belőle. Árnyalatnyi kétségbeesése, a tény, hogy totálisan elbizonytalanodik valami kapcsán, megmosolyogtat, szélesre húzódik farkaspofám a lihegő-versenyünk közepette, s energiáim jó kedélyűen borzolják az övéit, szeretetteljesen. Finoman borzongok egyúttal bele kedveskedő „vigasztalásába”, mi általa szerzett sérüléseimet illeti. ~ Ne már… te? Soha? Ez…. hű! Kemény. ~ Kaccan gondolatom önkéntelenül is, mert való igaz, nem léteztek közöttünk tabuk, így egy pillanatig se tagadtam – ha ki nem is jelentettem – hogy ezek szerint „élen járok” a témában. Távol álljon tőlem, hogy kinevessem érte, de valahol mégiscsak egy (hajdanvolt) nőcsábász hímről beszélünk, akinek bizonyos szinten épp most vettem el a… baszki! Ezt a legvadabb gondolataim közt se hittem volna azért. ~ Mondjuk… ne mozogj nagyon. ~ Nyüsszentem, mert önkéntelenül is mentem utána, ahogy mozdult és kevés kellemetlenebb dolog létezik számomra, mint a szabad mozgásterem elvesztése. Lihegve burkolództam törődő gesztusaiba, csituló szívvel, energiáink szeretetteljes kavargásában veszve el kicsit, mielőtt újfent szóltam volna. ~ Két opció van különben. Vagy várunk úgy röpke fél órát vagy átváltozunk. Ez esetben viszont muszáj lesz odafigyelned, hogy véletlenül se változz át gyorsabban, mint én.~ Közöltem a rideg tényeken. ÉN a bölcs és tapasztalt… Haha.
Teljesen végem volt. Pofámat tarkójának, nyaka oldalának simítottam, mélyen belélegezve az ő és közös illatunkat egyaránt. Kellemesen megborzongtam, s éreztem, hogy megint léptünk léptünk egyet előre – közösen, együtt. Már rémisztett meg, mert bár új volt, ahogy annyi más apróság is korábban vele, mégis félsz helyett kíváncsisággal telve mentem egyre mélyebbre és mélyebbre ebben a magába húzó örvényben. Hiába vezetett ezúttal olyan terepre, ahol sutaságomat, hiányosságomat leplezte le. Túl nagy kutakodás nem kellett, mert magam vallottam be, egy pillanatig sem szégyellve, csak… zavarba ejtő volt. Yetta reakciója pedig nem sokat segített ezen a zavaron, legfeljebb kiteljesítette azt. ~ Ne röhögj! ~ korholtam, mint egy duzzogó kölyök. Valahol tényleg úgy éreztem magam, mint azok a tizenkét éves kamasz fiúk, akik szerelmet vallanak ebédszünetben a tizenhárom éves kislánynak, s miután bevégezték küldetésüket, felkapják a nyúlcipőt. Köztük és köztem annyi a különbség, hogy ha tudnék, se szaladnék el. ~ Nagyjából mindenben különbözik egymástól a két felem, szóval nem értem, mit kell meglepődni ~ dohogtam, ügyetlenül palástolva esetlenségemet. Emberi alakban valószínűleg szolidan, de tagadhatatlanul vörösödne az arcom, holott mindennel meg lehet vádolni, azzal viszont aligha, hogy prűd vagy szemérmes vagyok. Ezért is zavart, hogy ennek mégis sikert ekkora feneket kerítenem. Talán ha ugyanúgy történt volna, mint az összes többi kis kalandom, elsikkad az egész. A farkas viszont jóval válogatósabb volt nálam, arrogáns érzéketlenségéről nem is szólva. ~ Bocsi… ~ maradtam veszteg megmozdulásom után. Igaz, szerettem így időzni egy-egy alkalom után még egy-két percig, ha tehettem, így azonban minden szépsége mellett is kényelmetlenné kezdett válni. Ebben közrejátszott – gyűlölöm beismerni – tapasztalatlanságom. Hallgattam a lehetőségeinket, egy darabig némán latolgatva őket, nem látva a felszín alá. ~ Hát, nem szeretném beléd törni a farkam ~ morogtam kelletlenül, már a gondolat, a puszta lehetőség se ragadtatott el. Elég ciki ez így is, nem kell még rádobni egy lapáttal. ~ Fél óra szinte semmi, nem, addig… ~ lezuhant egy tantusz. ~ Na, állj! Te ezt már csináltad? Mással, nyilván, mert annyira sose voltam se részeg, se megrészegült, se fáradt, se semmi, hogy elfelejtsek ilyesmit. Abbamaradt a kedveskedés, a becéző simulás, az energiák könnyed tánca, helyette minden ízemben megfeszültem, és úgy meredtem Yetta tarkójára, mintha így tudnék vele választ követelve farkasszemet nézni. Talán túlreagálom. Talán. Mégis felborzolódik a hátamon a szőr a gondolattól, szám vicsor után sóvárogva remeg meg. A végén kiderül, hogy farkasként a házasság előtti szex bűnösségét vallom.
Nem röhögök. Én? Dehogy! – Oké, tényleg jót derülök a helyzeten, s nem segít a felőle érzett finoman duzzogó él sem azon, hogy némileg komolyabban vegyem elsőre a dolgot. Egyedül talán mellé toldott megjegyzése az, mi némileg visszább vesz fene nagy jókedvemből, s szusszanva igyekszem elengedni némi jókedvet, magamra erőltetve a tapasztaltak komoly hozzáállásának nem létező leplét. Merthogy tart mindez addig, míg el nem süt egy nonszensz megjegyzés az alakváltás lehetősége kapcsán. Eddig tartottam magam, ezúttal azonban elméjében buggyan elő csengő nevetésem, kitöltve talán még gondolatainak zegzugait is pár pillanat erejéig. ~ Nem törnéd belém, te idióta! Csak kissé fájna, gondolom. De igazad van, ráérünk. ~ Főleg, hogy a fél órából jónéhány perc már el is telt. Azért mikor előbukik belőle némi vádlónak érzett éllel a felismerő kérdés, szinte tarkómnak szegezve, apró nyüffenés hallatszik felőlem. Most komolyan…? ~ Te vagy az első, akivel újra megtenném. ~ Mégis mit várt, de komolyan? A jersey-i falka tagjai nem épp frigid, északi népek, kissé máshogy vagyunk szocializálva, ami a farkasunkkal való kapcsolatot, összhangot illeti. Nem is igazán értem, miért nevelik sokan a kölykeiket úgy, hogy emberi fél és farkas fél… oké, tényleg ez a felállás de… de én csak ne papoljak nevelésről, tudom, tudom. Minden esetre igyekszem egy lehetetlenül szemét kérdésre a lehető legjobb és egyben őszinte választ adni párom számára.
Van némi fagyos zuhany felhangja a válaszának, legalábbis az én oldalamról nézve. A sovány vigaszt hirdető kaján hangról nem is beszélve, holott telhetetlen alaknak azért ritkán vallom magam. Na jó, valójában az vagyok. Kicsit olyan ez, mint amikor a szűzlány a nászéjszakán pofára esik, mert közli vele kedves újsütetű férjura, hogy ő biza nem tartogatta magát az esküvőre – gondolom én. Szar ügy, vádolni meg mire föl vádolnám? Egyszerűen… szeretném visszaszívni és jó mélyre nyelni a kifecsegett infót, hogy ne érezzem magam ennyi idősen ennyire kezdőnek. Közben ott bugyogott a felszín alatt a minden logikát mellőző késztetés: hadd tépjem ki az összes szívét, akinek köze volt hozzá. Aki be mert minket előzni! Sok szempontból fájó pont ez mind az egómnak, mind a szívemnek, tűnjön ez bármennyire elcsépeltnek. ~ Silasszal is megtetted? ~ Ott illegette magát szemérmetlenül gondolataim peremén a kérdés, s mint nem egyszer az elmúlt hónapok során, ezúttal se tudtam a józan belátást előrántani. Könnyebb volt „támadni”, jobban a sajátoménak éreztem, mint a diplomatikus, higgadt hozzáállást. Mintha fétisem lenne olykor visszatérni a hímhez, hogy jól irányzott pofonként csapjam párom arcába a kesztyűt. Vegye fel, üssön vissza és marjuk egymást, amíg bírjuk. Tépjen, hogy téphessem, miközben sose akarnám bántani, mégis szemétség az újabb kérdés. Nem kéne ilyesmit feltennem, ezt feszegetnem, legbelül tudom, ám az túl mélyen van ahhoz képest, ahol a keserűségem most trónolt és a világra köpte szavait.
Energiáinak színeváltozásában fürdök. Ha akarnék se tudnék menekülni előlük, egyszerre szorongatnak és tépnek szét, holott szívem szerint vállvonás közepette ráznám le bundámról mind a váddal telítettet, s a keserűt. Bánt? Hogyne bántana, hiszen a párom! A világért se akarnám kellemetlen helyzetbe hozni! Nem így legalábbis. - Annyi ugyanakkor van bennem, hogy igyekezzek minél mélyebbre temetni ezt a torokszorongató érzést, mert basszameg, hol jön ő ahhoz, hogy ítélkezzen olyasmi felett, ami a múlt, ez által megváltoztathatatlan és történetesen semmi köze mélyebben hozzá. Ma sem tenném másként, mint akkor. De ezt így mégsem vágom hozzá, ezúttal nem ekképpen öntök olajat tűzre, hanem talán épp ellentétes viselkedésem lesz, mi a zuhanórepülést vett hangulatot még mélyebbre taszajtja. ~ Ezt most azonnal fejezd be Darren, mert esküszöm neked én... ! ~ Gondolatai közt a tőlem nem idegen elszánt dac vert tanyát szavaimmal együtt. A fizika törvényei és helyzetünk kötöttsége nem igazán engedte meg, hogy marjánál kapjam el, fülét húzzam figyelmeztetően, így hát "csupán" testem mellett levő, mellső mancsa irányába kaptam.
Szemétség volt a kérdés, a vád, ami mögötte ült leplezetlenül. Normál esetben talán nem is tettem volna fel, normál esetben... felesleges ezzel foglalkoznom, mert jó ideje nagyon sok minden távol esik a "normál eset"-től. Mellső mancsom után kap, én ezzel egyidőben marjába harapok. Rászorítok, de sebet nem ejtek rajta, fogásom mégis biztos. Fejezzem be, haha, könnyű azt mondani, amikor épp felpróbálom annak a cipőnek a kistestvérét, amiben ő táncolt, mikor megtudta hűtlenségemet. Nem fair, amit csinálok, tudom, kár, hogy a józan ítélőképesség bizonytalan időre búcsút intett nekem, csak az energiáimban cikázó feszültség tűnt állandónak. A félelem, hogy elvehetik tőlem, hogy valamiben nem lehetek elég neki, hogy akár egyetlen pillanatra is elfelejti, kihez tartozik. A hangulatomban beállt változás savként marta körülöttünk a levegőt. Talán ostobaság az egész... talán. ~ Abbahagynám, ha tudnám, de nem vagyok profi a féltékenység kezelésében sem ~ morogtam gondolatban. ~ De csak azt tudom, hogy erre gondolva feltépném a torkát, ha itt lenne előttem, hiába okoznék ezzel neked is fájdalmat - meg a többiét is. ~ Egó, önzés, ösztön és birtoklás keveredett bennem egyetlen csomóvá, miközben eleresztettem és megnyaltam, ahol az előbb még agyaraimmal szorítottam. ~ És nem én vagyok az első, akivel újráznál. Én az egyetlen vagyok. A farkas dominált bennem, ám az embernek se akadt ellenvetése, mert bár amikor belegondoltam ki tudja, mekkora sebességgel közelgő halálomba, megszállt a nemes lélek, s ilyenkor azt kívántam, utánam is legyen boldog, legyen aki viharos estéken megnyugtatja, aki mellett újra és újra megpihenhet. Csakhogy még élek, nagyon is eleven vagyok, és az élet ilyen felfokozott, éles pillanataiban, amikor magasról teszek a halál puszta lehetőségére is, követelem, ami az enyém. Eszembe sincs átengedni, mert nincs, akinek átengedhetem. Ha lenne se tenném. Kizárt. Orromat a nyakába fúrtam, mélyen, lassan lélegeztem be illatát, amibe saját szagom és az imént történtek eltéveszthetetlen aromája vegyült. ~ Túlságosan sok lettél... ~ Mintha nem lenne nyilvánvaló. ~ És minél több vagy, annál több az ismeretlen terep. A kapcsolat, a monogámia, a házasság, a farkasalakban történő együttlét, a féltékenység... Fogalmam sincs, mi jöhet még, így azt se, hogy miképp fogom kezelni, főleg Tőrrel a nyakamon. Bocsánatot kérni, sajnálkozni viszont most nem tudtam. Yetta az enyém, és nem kérek elnézést azért, mert ez szélsőségesebb reakcióban is megmutatkozik. Ez még nem olyan, amiért kérnék.
Figyelmeztető a morgás, mi torkomon játszik, ahogy fogai bundámba kapnak, biztos szorítással. Vicsorogva adok hangot elégedetlenségemnek; ha valakinek, hát neki ehhez a viselkedéshez most nincs joga. Energiáim nyugodt nyara perzsel, vádol, s a télbundás rémet fojtja nem csituló lendülettel. Tudjuk, hogy fáj, s azt is, hogy megőrjít a kétely, a veszteség lehetősége. Ettől mélyebb poklot is megjártunk farkas-felemmel a másik kettő végett, szóval egy percig se higgye bármelyikük, hogy annyiban hagyjuk az efféle viselkedést, hát kapjon már észhez! ~ Látod, már megint rólad szól ez az egész! Hogy te mit csinálnál, hogy az egód mit visel el meg mit nem...! ~ Felhozhatnám a fordított álláspontot, a nőstényeket, akikkel előttem hált, vagy épp mellettem, de rajtam a Toll álmának nyugalma megállj parancsol itt a mondandómnak. Mostanság nem oly ritka pillanat, hogy én vagyok az okosabb adott helyzetben. ~ Félts, óvj, amitől csak akarsz, de ha valamire, akkor féltékenységre egyáltalán nem adtam alapot, úgy vélem. Vagy tévedek, Darren? Hmm? Bízol egyáltalán bennem? ~ Bukik ki belőlem nyílt őszinteséggel a súlyosnak tetsző kérdés. Az egész kaffogásnak engesztelő reakciója vet véget, a szavai, melyek éket vernek belém, örökös, megmásíthatatlan pecsétként, mondhatni... ígéretként vésődnek lelkem falára, sok más mellé vele kapcsolatosan. Egyszerre riaszt mindez és tölt el a szeretet, a rajongás egy olyan elegyével, melyre nem ismerek szót. Érezni kell, nem magyarázni azt. S habár nem szólok, energiáimból tisztán kivenni, hogy mondhatni, hajtűkanyart vettek bennem az érzések az előző állapothoz képest. Mint nehéz súlyú paplan, nehezedett lényem döbbenete körénk, boldog-keserűn, fojtogatón. ~ Váltsunk. Most... Nagyon szépen kérlek. ~ Szólalok meg végül némi mérlegelést követően, de ismer: mire kimondtam, már...
Morgását visszhangzom, akár van hozzá jogom, akár nincs. Az sem segít, hogy szóvá teszi momentán nyersen nyilvánvaló egoizmusomat, amit eszemben sincs tagadni. Legfeljebb az nem tetszik, hogy csak így nagyvilágba löki, hogy szinte kézzelfogható valósággá váljon. Lelkem mélyén szeretnék rácáfolni, esküszöm, nagyon szeretnék. Csakhogy talán ő tudja a leginkább, mekkora hazugság lenne ez. Szinte megfutamodásra késztet, hogy így, ennyire leleplez, képembe tolja, hogy tudja, látja, ismer. S mit tesz az, akinek meghátrálni derogál, de sarokba szorítva érzi magát pőreségében? Rántok rajta egyet: agyaraimmal, egész testemmel helyzetünknek hála, mert habár ez alakalommal az igazság ugyan nem fáj, örömködni azonban képtelen vagyok fölötte. Az indulat villanásnyi kieresztését követően eleresztettem bosszús-haragosan fújva egyet, hogy aztán egyszerűen mozdulatlanná dermedjek következő szavait, kérdését hallva. Sose gondolkodtam el ezen. Egyetlen pillanatra sem, mert minden hülyesége ellenére is, kettőnk magánéletét tekintve mindig én voltam a megbízhatatlanabb, a félresandításra hajlamosabb. És ehhez - már megint magamhoz - viszonyítva ő igenis hűséges, megbízható. Szép lett volna méltatlankodva felhorkanni, hogy még szép, hogy bízom benne, ám a döbbenet, az eltöprengés, valamint a mindebből fakadó, rám törő tanácstalanság meggátolt. Sajnos sokszor a hallgatás is egyfajta válasz, de mivel nem akartam, hogy a legrosszabb eshetőségre gondoljon, kiböktem, azt, ami maximálisan igaz volt: ~ Soha nem agyaltam ezen. Nem volt rá okom. ~ Mert nem adott rá, vagy mert természetessé vált, hogy senki sem kaphat meg teljesen, mindennel együtt, a teljes őszinteségemet is beleértve... nem tudom. Utáltam a miértjeimet firtatni. Ingoványos terep, ahogy annyi minden vele, ennek pedig nem vagyok rest hangot adni. Talán ez az én bizalmam: menni vele oda, abba, amiről szinte fogalmam sincs. ~ Ne, várj... Jah, pont olyan, aki vár... Végig se mondja, hirtelen tiltakozásom végére sem érek és már túl is vagyunk életem legfurcsább visszaváltozásán. Ott ültem a hideg földön - ami vajmi kevéssé zavart -, pucéran, egyik lábam felhúzva, karom azon pihent, másik kezemmel a tarkómat dörzsöltem. Nem hittem, hogy van még ilyenem, de azt hiszem tévedtem, mert most tényleg úgy éreztem, hogy a komfortzónámat feszegettem, feszegettük, nem kicsit. Ettől egyszerre lettem némileg ingerült, kelletlen, és bőszen rejtetten estem kissé zavarba. Nem néztem rá, a bokámat fixíroztam. Röhej, hogy egy rakás érzelmi szarságban vérprofi vagyok, legyen szó bárkiről, most meg szívem szerint inkább elütném az egészet egy újabb menettel. Elnapolás, időhúzás, egérút, tök mindegy, minek nevezzük. Csak kérem ide!
Még szép, hogy nem volt rá okod! Bolondoddá tettél, mint a legtöbb nőstényt, s sokkal többé annál. Mondják, ha túl közel repülsz a Naphoz, elolvadsz. Felemészt a fénye, a forrósága. - Te mégis ott körzöl körötte, mint éjjeli bogár a lámpabura körül járva táncot. Sok lettem? Te tettél azzá, mikor bizalmadba fogadtál, majd pedig, amikor elérted, hogy bizalmamba fogadjalak. Kezes bárányt ugyan nem neveltél belőlem, mégis láthatatlan, eltéphetetlen láncokat szőttél körém szavaiddal, miként tettem én is veled. Ez a mi édes átkunk: szabad létünkben is rabok vagyunk. Sokak; de soha nem elegek egymás számára. Hangulatom változásával testem is megnyúlik, csontok formálódnak pillanatok leforgása alatt emberivé, hogy nem törődve azzal, esetleg megragad térdeimen a hideg föld pora, húzódom mellé, vele szemközt foglalva helyet térdeimen ülve féloldalasan kissé. Nem szólok, energiáim fürkésző törődése is óvatosan kap az északi bundája közé puhatolózón, meddig mehet el. Forró tenyerem arcára simít, s hacsak nem ellenkezik, úgy megemelem állát, hogy kénytelen legyen tekintetem kékjébe nézni. Nekem ne horgassza le a fejét, nem egy tizenéves kamaszhoz mentem hozzá! - Igen, te vagy az egyetlen. Éppen ezért sem kételkedni nincs okod bennem, sem kevésnek érezni magadat. Nincs olyan, hogy sok vagyok és ne tudnád kezelni a dolgot. Tudod miért? - Firtatom, de költői a kérdés, mert folytatom is nyugodt szavaimat menten: - Tökéletesen elég vagy számomra, miként én is neked. Pontosan annyik, amennyit együtt elbírunk. - Mindaz a sok szarság, amin közösen keresztülmentünk így belegondolva... nem csak neki tűnt olykor úgy, hogy sokká lett a másik. S őszintén szólva fogalmam sincs, miért válik kissé fátyolossá hangom a végére, de megelőzni akarván minden továbbit, csókot csenek ajkaira, hogy elsuttogjam felé: - Köszönöm, hogy itt vagy. - Mert ezt talán ma még nem is említettem neki, s tudom, ő érzi és tudja, amit mást nem. Azt, hogy mekkora ajándék számomra - számunkra - a kilóméterek távolságának lenullázódása végre. Sejtem, nem lehetett egyszerű neki, már csak Payne végett sem. Én pedig éppen ezért aligha lehetnék hálásabb számára. (Talán csak egy felmondás beadásával tudnék rátromfolni jelen helyzetre.)
Lehunytam egy pillanatra a szemem, amikor keze arcomra simult, hogy aztán unszolásának engedve felemeljem fejem, rá nézzek. Hallgattam, egyfelől mert nem akartam közbevágni, másfelől mert nem volt mivel. Hagytam, hogy a nyugalma leheletfinom hálót szőjön viharos energiáim köré, belevegyüljön, halkan csitítson kérlelőn. Jól esett az előbb elvakító harag után, vágytam rá, ahogy abba is minden szégyenkezés nélkül merültem el, hogy leírta a kettőnk viszonyát, amivel nem keltem vitára. Mire elér hebrencs csókja, már szinte teljesen lehiggadtam, tettével pedig mintha erre szeretett volna legalább ideig-óráig tartós pecsétet nyomni. Én reméltem a leginkább, hogy sikerült neki, mert bármilyen jól tartottam magam, fárasztó tudott lenni a már-már állandósult idegbetegség. - Ne köszönd - mondtam halkan, kezét pedig levettem arcomról, de nem eresztettem markomból. Egy darabig még azt néztem, de amikor újfent megszólaltam, nem kerültem a pillantását. - Eleget vártál. És én is akkor jöttem, amikor odafent el tudtam engedni őket. Pont azért, hogy ne kelljen hálálkodnia, hogy ne... várjam el ezt tőle. Így is elég elviselhetetlen leszek, tudtam előre, mert a türelmetlenségem nem ismert határokat, ha olyasmire kellett várnom, amibe szívem szerint abban a pillanatban rohantam volna, vissza se nézve. Legfeljebb a feláldozásra visszatérve - és nem akarom, hogy bármi megállítson. - Tria... kikényszerítette a hűségemet. Ezért elhagytam. - Ott csüng a levegőben kimondatlanul, ígéretként a tekintetemben: ugyanezt vele is meg tudnám tenni. Bárkivel. A tekintetét kutattam, miközben azt latolgattam, mit mondjak, hogyan, mennyit. Lili tudja egyedül, és ő is azért, mert így alakult. Kinyitottam a szám és becsuktam. Sajnálom, Yetta. Nem vagyok jó ember és megint hazudok csak azzal, hogy hallgatok. De azt talán meg tudom ígérni még úgy is, hogy nem tudsz róla: ez lesz utolsó ilyen - ami igazából nem kihívás, ha azt nézem, nagy eséllyel hamar halok. - Tudom, hogy... seggfej kérés, ahogy azt is, mekkora szívás velem lenni, de... Csak engedj, oké? Mert túl pontosan leírtál akkor, egy éve a kocsiban, Anchorage felé. És igazad volt abban is, hogy nem tudok változni - suttogtam szinte a végére. - Épp ezért változatlanul nagyra értékelem, hogy velem vagy. - Ezért sem tudom elmondani. Ezért voltam pusztán annyira képes, hogy az álla alá nyúlva puhán megcsókoljam. - Menjünk - keltem fel és felé nyújtottam a kezem, mert bár nem esetlen, én szívesen segítem fel. - Úgyis vár rád egy felmondós telefonhívás - vigyorodtam el, mikor már ő is talpon volt -, kár lenne elodázni.
Finom érdeklődéssel tekintek rá kettősünk elenyésző közelségéből csókomat követően. Miként ő nem ereszti, úgy én sem húzom el tenyeréből kezemet. Vártam eleget, igaza van. Türelmetlen is voltam, nem egyszer, de mélyen beláttam, jobb lesz így, ha rendezi sorait előbb az északiakkal. Jobb lesz nekem, s bízom, nekünk kettőnknek is. A háromA-s nevére finoman szalad feljebb szemöldököm és szóra nyílnak ajkaim, de végül jobbnak látom kivárni, mit mondani akar. Meglep, amit mond, s mi kimondatlanul csügg mögötte számomra. Hát ezt tenném? Kényszerítelek? - Lehet, hogy te közelebb állsz hozzá, de ne felejtsd el, hogy én is az ő vére vagyok. - Ejtem el finom feddéssel. Hogy tényleg képes lennék-e végleg elhagyni őt? Nem tudom. De hogy belehalnék ezerszer is, abban egészen biztos vagyok. További szavaira értetlenül pislogok, tekintetét fürkészve, mert mintha fél gondolatot, fél mondanivalót kaptam volna csupán. Hol maradtam le? Mit hallgatsz el ezúttal? Felprüszkölök fejemet csóválva, mintegy legyintve: legyen, ahogy akarja. - És még te nevezel engem soknak... - Morcogok bele a röpke csókba, hogy ne itt és most akarjam ezt megvitatni. Engedem, hogy felsegítsen, s mire a kocsihoz érünk, sebeim java be is gyógyul talán, csupán egyik-másik mélyebbre szaladt karmolás hege díszíti hátamat. Dísz, mert büszkén viselem, kényszer nélkül, önkéntes rabságban, mely ugyan csak addig működhet, míg a kellő teret megkapom mellé, mégis... alig lehet ma nálam boldogabb a területen.
- Ha akarnám, se tudnám elfelejteni - sóhajtottam. - Egyikünk se tagadhatná le - nevettem fel kurtán. - Csak ebben ne hasoníts rá, jó? - olvadt le lassan a mosoly képemről, miközben hüvelykujjam apró köröket írt le kézfejére. - Nagyon... nagyon belefáradtam a kötelező válaszutakba - vallottam be csendesen. - Nekem tényleg elég, ha ettől az egytől megkímélsz és komolyan mondom: nem lesz nálad boldogabb nőstény a világon - emeltem számhoz kezét és csókoltam tenyerébe, miközben egy pillanatra sem szakítottam volna el tekintetemet az övétől. Biztos vagyok benne, hogy tökéletesen érti, hiszen ahogy nekem, úgy neki is szüksége van a saját szabad terére, hogy önként vállalt kötöttségünkben is kötetlenek legyünk. Somolyogva sunytam le pillantásomat, hallva "feddését". - Még szép. - Elhessegettem a halál képét - nem most jött el az ideje, ha eljön egyáltalán valaha, hogy elmondjam. Inkább talpra vergődtünk, s kezét továbbra sem eresztve megyek vele a kocsi felé. Mielőtt kinyitotta volna az ajtót, fogva tartott kezét a saját dereka mögé száműztem, hogy ilyen mód átkarolva őt, húzzam magamhoz tetőtől-talpig összetapadva, ráérős, mély csókba vonva, amolyan rendes üdvözlés gyanánt, mert ez emberként még elmaradt. A korábbiak nyoma finoman ott vibrált energiáimban, hiába, sokkal intenzívebb, erőteljesebb volt, mint bármi előtte, így mikor nagy nehezen elváltam tőle, röpkén megnyaltam ajkam, mintha az övét akarnám ízlelni sajátomén. - Azt hiszem, ma megint meg fogom kérni a kezed - húztam dévaj mosolyra a szám, majd füléhez hajoltam, mintha ugyan lett volna bárki a közelben, aki elől szemérmetes titkolózni kéne -, te pedig sikítva fogsz igent mondani újra és újra és újra és... Szerintem ezek után fele annyi idő alatt értünk a lakására, mint amennyibe az út rendesen kerülni szokott. Hogy elégedett voltam-e magammal? Hogy a viharba ne! De nem hálátlan vagy fukarkodó - még a másnap reggeli összekészülését is voltam kedves megszépíteni. Meg utána még egy csomó napszakot.
*szükségem volt egy kis egyedüllétre, olyanra amelyben tényleg csak a farkasom és én vagyunk, egy helyre ahol nyugodtan, zavartalanul egymásra hangolódhatunk, ahol én is képes vagyok szemet hunyni az ösztönei felett és nem siránkozni egy-egy elejtett, édes, bolyhos nyuszi halála miatt. Nem mondom, hogy még soha nem vadásztunk, mert nem lenne igaz. Számos vadat elejtettünk már együtt, jobbára rusnyákat, mármint az emberi felemnek rusnyák voltak és nem sajnáltam őket. Azért mennyire válogatós már az ember…pedig minden állat ugyanolyan értékes, élő, lélegző lény, Isten teremtménye – nem vagyok vallásos, és inkább hiszek az evolúcióban, mint Ádámban és Évában, de na – mégis egy nyuszit azért sajnálok, mert cuki. De ahhoz, hogy egymásra hangolódjunk és képesek legyünk kihasználni a másik képességeit, erősségeit és kompenzálni a gyengeségeket, el kell vonulnunk. Nem volt hát lelkiismeret furdalásom amikor átléptük a Falka terület határát és megkezdtük kettesben az erdő bevételét. Társaságban már mindenfelé jártam, főleg Achillesszel, és megismertem a tágabb környéket, tudtam merre kell keresnünk a vadakat, akkorákat, amekkorákat egyedül is elejthetünk. Nyilván egy rénszarvassal nem próbálkoztam volna, amúgy is csordában járnak és lyukak nélkül szerettem a fekete bundát. A medvéket is elkerüljük, de egy hosszú kirándulás nem árt. Zöld és illatos volt az erdő, a farkas élvezettel szippantott bele a levegőbe, a földbe, a bokrokba, és tapicskolt bele a sárba. Évezte a szabadságot és hamarosan átragadt rám is a lelkesedése, ahogy az már lenni szokott. Csak magamban nyüszítetem fel amikor belemártotta magát egy gödörben összegyűlt pocsolyába, talán egy állat kaparta ki melyben összegyűlt az esővíz és a fák alatt nem kapott annyi napfényt, hogy túl hamar kiszáradjon. Az a gyönyörű fekete bunda a vörösbe hajló árnyalatával immár sáros volt, csimbókokban lógott. Hát jó, akkor ma ez lesz a módi, és kezdtem átérezni a nyűgét amikor súlyos perceket töltöttem el azzal, hogy a lehető legjobb, legszebb, legelegánsabb ruhámat vegyem fel és tipegjek végig a lak folyosóján, hogy kiüljek a teraszra kávézni. Másrészt fel kellett készítenem magunkat arra a tesztre, ami a szabadságunkat jelentette siker esetén. Elég makacs voltam ahhoz és persze ő is, hogy végigcsináljuk, hogy ne tántorítson el minket semmilyen akadály. Arra a helyre tartottunk ahol a szarvasok pihenni szoktak, a víz partja pedig az ebédünk utáni bőséges folyadékpótlást biztosította. A szarvasok most nem érdekeltek, jóllehet csak engem nem, mert a bestia csorgatta a nyálát rendesen és elméjében rögzítette a már jól ismert szagokat, de én inkább apróbb vad felé invitáltam. Csak óvatosan, kis lépésekkel közelítsük meg az egymáshoz vezető utat. Kompromisszumot kötöttünk, ő elfogadja a kisebb vadat, én meg nem sipákolok amiatt, hogy két pofára zabálja a bolyhos nyuszit. Vagy bármit amit találunk és kisebb egy szarvasnál. Bár, ha úgy veszem egy borjú korú még belefér….de mindkettőnknek egészségesebb ha a falka támogatása nélkül, csak egy röpke uzsit vadászunk. Arra persze nem számított egyikünk sem, hogy mások is járnak majd errefelé az állatokon kívül. Éppen nyakig merült bele az elejtett nyúlba amikor megéreztük mások jelenlétét. Valami különös volt a szellőben, az erdő rezdülésében, a madarak hangjában…és akkor puska dörrent bele a nyugodt csendbe. Madarak reppentek fel a fák ágairól, éles hangjuk betöltötte a tág teret, és még én is éreztem a feszültséget ami nem csak a bestiát töltötte el hanem az egész erdőt. A farkas felkapta a fejét és a levegőbe szimatolt, de a szél felőlünk lengedezett a hang irányába. ~Ne menj arra. Fogd a nyuszit és húzzunk innen.~ Jó tanács volt, de mikor hallgatott rám, úgy őszintén? Pedig most nagyon kellene. Hegyezte a fülét és hamarosan meg is hallottuk az emberek hangját. Karcos férfi hangok voltak, melyek már megértek néhány whiskey-t és szivarfüstjét, jó kedvű, kiabálós mulatságot. Nevetgélés és egymás ajnározása követte a párbeszédet, amit a távolság miatt nem értettem. Kivehetetlenek voltak a szavak, de csak is amatőrök lehettek, ha vadászat közben hangoskodtak. Egy női hang is közbekotyogott, érdekes volt, hogy bár nem értettem a szavait, mégsem az volt amit vártam. Nem visongott és nem nevetgélt, nem sivalkodott a félelemtől és nem nyűglődött a nem komfortos helytől. Mire idáig jutottam a gondolkodásban, a farkasom már az állkapcsa közé vette a félig elfogyasztott nyulat és megindult egy nagyobb kerülővel az emberek felé. Nagy kört tettünk meg, de nem mentünk egészségtelen közelbe, hittem én. Újabb lövések dörrentek és kételkedtem abban, hogy maradt még egyáltalán élőlény a közelben…rajtunk kívül. Ideje volt nekünk is mennünk, és rávettem a bestiát arra, hogy fordítsunk hátat és iszkoljunk elfele. Pofájában a nyúllal, lekushadva a bokrok közé igyekeztünk távolabb, azonban a nő újra megszólalt és most már hangosabban, és nagyon ismerős volt a hangja. Jóllehet csak egyszer hallottam, de egy életre megjegyeztem. ~Dakota? Mi a fenét keres itt? Pasikkal? Lövöldözős pasikkal? ~Ez a gondolatmenet elég rövid volt, de éppen elég ahhoz, hogy hibát vétve megtorpanjunk és feléjük forduljunk. Újabb lövés dörrent, de ezt már megéreztem. Fel sem fogtam igazán, hogy a golyó a farkasom bundáját tépte fel, behatolva az izomba, hogy aztán csendesen távozzon. A fájdalom pillanatokkal később lobbant fel, a farkas felnyüszített, az övét az enyém követte. A hangot minden bizonnyal meghallották….üdvrivalgás követte és éreztem, hogy a fájdalom mellett a düh is fellobbant a bestiában. * ~Dakota! Mi a francnak hoztad ide őket? Baszki!~ *Nem tudtam, hogy eléri-e az energiámmal felerősített mentális üzenet, de bíztam benne. A nyuszi a földre puffant, éreztem a vér szagát, de ez már a sajátunk volt. Tacsakos lett tőle a fekete bunda, éreztem a forróságát és a farkasom fájdalmát is. A feje mozdult és a lövés forrása felé fordult, ínyét felhúzta, agyarai kivillantak, mély, tompa morgás szakadt fel a torkából….*
Megjelenés
Dakota Miles
Wagabond
KARAKTERINFORMÁCIÓK
◯ Kor : 114
◯ HSZ : 582
◯ IC REAG : 527
◯ Lakhely : Anchorage
◯ Feltűnést kelthet : gyűrű tetoválás a bal gyűrűsujjon
Furcsa volt Új-Mexikó után visszakeveredni a megszokott hétköznapokba. Vagyis az új hétköznapokba, amelyikben nem volt gyomorgörcsöm attól, hogy mi vár rám hazatérve, és amiben... hivatalosan is együtt éltünk Henryvel. Bármikor, amikor ez spontán beugrott, látszólag minden ok nélkül elvigyorodtam, tök mindegy, hol voltam: a Pitben pár szót váltva Darlene-nel, Zach-nél edzésen, az irodában a papírozandó fölé görnyedve vagy több láb magasan, a szó minden értelmében a felhők között-fölött. Ilyenkor volt, hogy random üzenetet küldtem Henrynek, ami valahogy így nézett ki: "véfnbrihebjéeorvboseréivbjerove". Boldogság-sztróknak kereszteltem el az ilyen megnyilvánulásaimat. Általában egy szívet is dobtam utánuk, hogy tudja a querido, hogy nem igazi sztrókot kaptam. A másik szembetűnő változás a külsőm volt. A rendszeres, rendes kajálás - lassan-lassan már a régi zabálás - a testmozgással együtt meglátszottak és ezzel párhuzamosan lettem egyre elégedettebb azzal, amit a tükörben láttam. Meg erőnlétben éreztem. Az arcom nem volt többé beesett, a csontjaim nem álltak ki, helyette megint karcsú és szálkás lettem, a golyó ütötte sebek pedig szépen begyógyultak - a jobb kezemet leszámítva. Nehezen szoktam le a kézfejem kapargatásáról - legalább a tenyeremet nem piszkáltam -, ennek pedig meg is lett az eredménye. Heges, világos, szabálytalan szélű folt maradt a lőtt seb után. Ha rém pozitív akarok lenni, akkor mondhatom, hogy így legalább nem tudok úgy tenni, mintha mi sem történt volna és egyfajta struccpolitikát folytatni. De kurvára nem tudtam innen nézni. Ez van, fasznak piszkáltam, amíg még gyógyulófélben volt. Viszont, ha már így alakult, minden olyan szerencsétlennek, aki a seb okát firtatta - általában az utasaim -, mindig más sztorival álltam elő. Meg akartam idézni a sátánt, és a kecskevérrel magamra festett pentagramm átégette a kezem. Vissza akartam ütni a parafadugót egy borosüvegbe, de túlzásba vittem és felnyársalt az üveg. Egy veréb akkora sebességgel zuhant csőrrel a föld felé, hogy amikor felemeltem a kezem, hogy védjem tőle a fejem, átszakította a kézfejem. Meg hasonló nettó faszságok, amik köszönőviszonyban sem álltak a valósággal. Miért álltam volna? Senkinek kurvára semmi köze hozzá. Ez kizárólag kettőnkre tartozott. A mai kis vadászcsapatnak egész szolid verziót tálaltam. Megvadult kis bocik elől menekültem és a kerítés, amit átugrottam, baszott kihegyezett karókkal volt kitámasztva, én meg belenyúltam. Félig hitetlenkedve, félig szórakozva röhögtek. Nagy hangon, jókedvűen, a puccos-márkás vadászfelszerelésükben, a fényesre polírozott puskacsövekkel a nyári napsütésben. A gyomrom egy kicsit összeszűkült a fegyverek láttán, de elhessegettem a dolgot, inkább intettem, hogy pattogjanak fel a gépre, nem érünk rá napestig. Meglepően oké társaság voltak amúgy. Nem idegesítettek halálba az úton valami túltolt macsó faszkodással, ugratták egymást, olykor kérdezgettek, hogy mióta vagyok pilóta - hat évet vallottam -, hogy sok vadászcsoportot vittem-e már - nyáron megszaporodnak, mint a turisták -, és özvegy vagyok vagy punk a gyűrűtetoválás miatt. Ezen kénytelen voltam felnevetni. Nyilván inkább az utóbbi, ha már két opciót dobtak be, ennél több pedig nem is tartozott rájuk.
A Denali Nemzetitől Dél-Keletre szálltunk le. Nem pont olyan leszállás volt, mint utasszállítóknál lenni szokott: a leszállópálya egy többé-kevésbé rendben tartott, kopár, döngöltföld szakasz volt. A legfinomabb leszállás is hepehupás, de hát ennek ez is a szépsége. Szerencsére a fiúk se sírtak, ami végképp elhitette velem, hogy nem elsőbálozók, és egyébként is jobban érdekelte őket az elejteni kívánt jávorszarvas - meg a kirakható trófea -, mint némi göröngyös út. Pattogtak is kifelé mindhárman, nulla biztatás kellett. Azonnal rágyújtottam, ahogy kinyújtóztattam a tagjaimat, majd egy szakértő magabiztosságával jelentettem ki, hogy amarra van egy csorda. A farkaslét áldásai: simán elhitték ők is, meg a főni is, hogy értek ehhez az egészhez, mert tudtam nyomolvasni, ismertem az állatokat és az erdőket. Ciki is lett volna bazmeg, ha nem! Csapnivaló (ex-nomád) farkas lennék. Nem aggódtak amúgy a cigim miatt, hála a jó égnek, felfogták, hogy nekünk kedvező a szélirány. Még a végén kiderül, hogy olyanokkal sikerült jönnöm, akik nem csak tetteik, hogy tudják, mit csinálnak. Sokkoló. Majdnem teljesen felhúzott pajzsom mögött a nőstény lustán nézelődött. Mindketten szerettük az ilyen alkalmakat legalább annyiból, hogy kicsit elszabadultunk a városból. Nem volt minden csupa aszfalt és beton, meg rikácsoló sirály. Mondjuk ahogy megérkeztünk a csorda közelébe, egyből indult a faszméregetés, hogy melyiknek milyen nagy trófeája lesz. Közöltem velük a hervasztó tényt, hogy egy jávorszarvas kilövésére kaptak engedélyt, ez visszavett a hangulatból. Az első lövésig. Mögöttük álltam, így nem láthatták, ahogy összerándultam a puskalövés hangjától, hiába láttam, hogy elsütik a fegyvert. Aztán jött a szarvas nehéz testének tompa puffanása. Kivert a víz egy pillanatra, azonnal újabb szálra gyújtottam. Faszom. Elmúlhatna már ez. Igazából ezért vállaltam be ezeket a túrákat, de eddig nem jártam sok sikerrel traumakezelésből. - Szép lövés - mondtam szárazon, majd elindultam velük a tetem felé, pár lépéssel lemaradva tőlük. Az egyik úgy döntött, hogy neki kell még zaj és a levegőbe lőtt. Megint összerezzentem. Elüldözi a ragadozókat meg a dögevőket, ez volt az indok. A két másik is elsütötte a fegyvertért még egyszer-egyszer. Szerettem volna rájuk morogni, ehelyett indulatosan elszívtam a második szál cigimet is. - Kurvára semmi nincs a közelben - förmedtem rá arra, amelyik megint lőtt volna, de erre megtorpant és fintorogva felém fordult. Aztán felcsillant a szeme, ahogy hirtelen fókuszt váltott a tekintete, felemelte a puskát, egy méterrel mellém célozva és azonnal lőtt. A felszökő nyüszítéstől tűhegynyire szűkült a gyomrom, a férfiak persze ünnepeltek, és ahogy felfogtam, hogy talán valami fekete farkast találtak el... túl sok volt. Dühösen kaptam ki a puskát a kezéből, de nem céloztam se rá, se a lába elé, mert rohadtul nem tudtam fegyverekkel bánni. Ettől mondjuk még bunkós botnak tökéletes, nem mintha bármiféle eszközre szükségem lett volna velük szemben. - Egy vad, nem több! - Nem voltam benne biztos, hogy nem vegyült némi morgás a hangomba, már csak azért sem, mert mindegyiknél legalább egy fejjel alacsonyabb voltam, most mégis hátráltak egy lépést. - Nyúzzátok meg a kurva szarvasotokat, szerezzétek meg a trófeának valót, aztán irány vissza a géphez. - Azzal sarkon fordultam és elindultam a fák közt meghúzódó sebesült felé. Az egyik utánam kiáltott, hogy nem ezért fizettek, de már nem törődtem vele. A kezemben a rohadt puskával, nyújtott léptekkel trappoltam, kicsit lejjebb engedve a pajzsom, és ekkor megcsaptak az energiák, meg a gondolati üzenet. Megtorpantam egy másodpercre. Azistenfaszát! És tovább trappoltam, nem kímélve a túrabakancsommal az aljnövényzetet, a vállamra lendítve a fegyvert és igen, jöhetett a harmadik szál. Akkor fújtam ki az első adag füstöt, amikor megérkeztem Bessie elé. Ezzel a sötét bundával, ha nem mozgott volna, ha csak úgy hever, ha halott lenne, nem lennék ilyen összeszedett. ~ Dolgozom, baszod! ~ Vágtam vissza azonnal. ~ Te mi a faszt keresel itt ~ még egy kicsit lejjebb engedtem a pajzsom, a nőstény körbeszaglászott ~ egyedül? Egyedül... Nálam puska van, mögöttem, távolabb vadászok... Tragikus balesetek érhetik a farkas lányát, ha nem vigyáz. Na, nem, na! Leguggoltam elé, és a sebet nézegettem, de nem értem hozzá. Nem szokásom csak úgy mindenféle farkast taperolni. ~ A cuccaid merre vannak? És az eszed? Vadászok közelébe sunnyogni, mi van, ha fejedbe száll az a kurva golyó, ha?! ~ böktem meg a homlokát, mert tapi nincs, de egy bökés van, és nem, ha meg is próbálta harapni a kezem, annál idősebb vagyok és jobb vérvonalba tartozom, minthogy ez összejöhessen neki, főleg sérülten.
*Láttam, ahogy Dakota veszekszik a férfiakkal, azt is ahogy elmarja a puskát a pasi kezéből, de ez nem tett nyugodtabbá és nem űzte el az égető fájdalmat sem. Aztán lobbant bennem Dakota energiája és egyre közeledett, amit láttam is. Megindultam volna felé, és bár a golyó átment a farkas testén, attól még fájdalmat okozott minden mozdulat. Maradtam hát egyelőre, de éreztem, hogy a bestia nem olyan nyugodt mint én. A fájdalom pedig remek hajtóerő tud lenni, ha bosszúról van szó. Éreztem a késztetést, a vágyat benne, hogy belemélyessze a fogait abba aki meglőtte, bár nem lehettünk biztosak abban, hogy melyik volt. Mindegy…csak vér folyjon. Dakota azonban lefoglalt az érkezésével és a szavaival. Meg a füsttel amit maga után húzott. * ~Összefüstölöd az erdőt!~ *Morrantam rá és tovább húzódott az íny a fogakon. * ~Vadászom? ~ Tettem fel a teljesen felesleges kérdésre a magamét, s lepillantottam a susnyásban nyugvó fél nyúlra. Aztán a kezében lévő puskára. Hát, csak nem lő le, hogy bevégezze a munkát. Dühös voltam a kérdései miatt, akárcsak a farkasom és ehhez mérten morogtam rá újfent. * ~A vadászaid sunnyogtam az én közelembe. Ez még mindig egy erdő!~ *Fogak csattantak a levegőbe ahogy megpróbáltam elkapni a fejemet bökdöső ujját, de túl gyorsan elkapta, francba a vérvonalával. Csesztem a fájdalomra, felkaptam a nyulat és felemelkedtem, hogy megkerüljem. * ~Te hova tetted az eszed, hogy ide hoztad őket? ~*A dühömben benne volt az erdő iránti birtoklás érzése, jóllehet nem falkaterületen voltunk, de akkor is! Arra már nem is válaszoltam, hogy miért vagyok egyedül. Semmi köze hozzá, nem a falka tagja, nem a mentorom, nem kérhet számon. Bármennyire is kedveltem meg az első találkozás alkalmával és hiába volt Henry párja, akinek a szagát éreztem rajta, most egészen más helyzetben voltunk. Nem volt mentsége és a hely nem volt alkalmas arra, hogy elcsevegjünk egymással, pedig szerettem volna. Ahogy azonban megkerültem, a cigaretta füstje az orromba kúszott és megcsavarta, ingerelt a füst. Emberként sem szerettem, de a farkasom orrát nagyon birizgálta és minden határozottságát, büszkeségét, dühét teljesen alámosta amikor mókásan prüszkölt egyet, engedve annak a kellemetlen szúrós csavarásnak amit a füst eredményezett. *
Megjelenés
Dakota Miles
Wagabond
KARAKTERINFORMÁCIÓK
Szurkáltak a kis pukkancs energiái, kurvára nem tetszett neki a helyzet, és én lepődtem meg a legjobban, de valamiben egyetértettünk! Egy gyönyörű barátság kezdete - haha! Kicsit lejjebb engedtem a pajzsom, ahogy közelebb csörtettem hozzá, nehogy nekem valami fennakadás legyen a kis csevegésünkben. Ennek hála éreztem azt is, hogy eléggé be van gőzölve. Hát ez vagy vicces lesz, vagy drabális, vagy katasztrofális - kifutástól függően fogom vagy Henrynek, vagy Darlene-nek esetleg Rodrigueznek sztorizni ezt a kis légyottot. De még az is lehet, hogy Zach-kel fogom közölni, hogy soha többé nem mentek kölyököt. Egyet sem. Leguggoltam a vérlady elé, pöfékelve, puskával a vállamon, és mit ad isten, az előbbi zavarta jobban. Kíváncsi vagyok, meddig fogja húzni... Tippre mondjuk... még tíz év? Hozzátenném, hogy már ha a drága falkája elnézni, hogy ennyi ideig kölyökcipőben totyogjon, de hát itt volt, nem? ~ Máskor meg összeszarom ~ vontam vállat és némi füstöt fújtam felé. Egy egészen kicsit azt hiszem, szórakoztatott. Geciség, ha kíváncsi vagyok rá, hogy fog-e robbanni és ha igen, hogyan, mitől? Múltkor a kávézóban olyan jól nevelt volt, mondjuk én is a picsába átkoztam bárkit vagy bármit sérülten. Jó, sérülés se feltétlen kellett hozzá. ~ Nope, épp levadásztatod magad. ~ Vetettem egy pillantást a nyuszira. Nyami! Azért hozzávágtam egy sor kérdést, csak úgy nettó jófejségből - haha part 2 -, és homlokon böktem, mire morgolódott és felém kapott. Hát azt kurvára nem eszik ilyen forrón, főleg ekkora korkülönbségnél és ilyen vérvonaldifivel. Az élet szemét, tudtom. - Pfffffffffffffffffff, háh! - szakadt ki belőlem hangosan, és nem, nem érdekelt, ha a vadászok meghallották, bár szerintem jobban lefoglalta őket a trófeaszerzés meg az agancs általi merevedésük. ~ Sunnyogtak? Ezek? Ha ez neked sunnyogás, tényleg ne tedd ki többet a lábad sehova egyedül, mert még halálra gázol egy tehervonat miután jól a közeledbe lopakodott. És ja, jól mondod, erdő, ahol emberek is szoktak vadászni. Jobb esetben ők, rosszabb esetben nagy, csúnya farkasok. A visszakérdésre felvontam a szemöldököm, majd a fejem tetejére tettem a napszemüvegem, miközben feltápászkodott és rubinvörösbe fordult szemmel néztem rá. Egyetlen dologban volt "területféltésem", az pedig nyilván nem egy zsebkendőnyi földdarabra vonatkozott, így a nőstény ingerültsége sem ennek szólt. Egyszerűen rühelljük, ha körbehugyozatlan területen merül fel, hogy viselkedjünk már úgy, mintha hugyozott lenne. És akkor arról ne is beszéljünk, hogy egy kis csipszar pattogott itt. ~ Vérvonal vagy mentalitás okozza az életösztön hiányát, hm? ~ érdeklődtem, miközben a torkomat halk morgás rezgette. ~ Most nem a falkád területén vagyunk, Bessie. Próbáld eljátszani, hogy legalább sejted, mivel járhat ez. ~ Segítettem neki, mert ma ilyen extrajófej hangulatban ébredtem, és megpaskoltam a puskát. ~ És mint mondtam, dolgozom. Ez vadászterület, ők vadászok, nekem meg fuvarom volt, add össze. Nem tudom, hogy miféle méltóság létezett azok után, hogy egy ember meglőtte és lesántult miatt bundás alakban, de annak a maradéka is elszállt a prüszköléssel. Visszatoltam a napszemcsit a helyére és egy "anyám" sóhajjal felkeltem. ~ És most mi a terv? Nagy dacosan visszasántikálsz Fairbanksbe? ~ Őszintén érdekelt, hogy mi a nagy vadász következő, taktikailag megfontolt lépése. ~ Vagy megkockáztatod és segítséget kérsz tőlem? Esetleg a fiúktól. Egy bajba jutott, csupasz csaj mindenkibe beindítja a védelmező ösztönt. Vagy más ösztönt, farka válogatja. Én már csak tudom.
*Volt már némi fogalmam Dakota stílusáról, de azért a mostani, csípőből villámsebesen elém vágott válasza mindent vitt. Felmorogtam tőle, tulajdonképpen mindegy volt ebben az esetben, hogy melyik alakomban leledzem, ugyanaz lett volna az eredmény, de a farkas még vicsorgott is hozzá, hogy jelentőségteljesebbé tegye a véleményt, függetlenül attól, hogy ő sem vitte haza a mellékterméket. * ~Francokat!...Felejtsd el! Enyém!~ *Ellenkeztem, mert azért szerintem ez így, ebben a formában nem volt igaz, jóllehet éppen a vadászok golyójától véreztem. A nyuszimra vetett pillantásra viszont már meg is mozdultam, feljebb emelkedtem lerázva magamról a fájdalmat. A nyuszit nem adom, és ha kell, még ölre is megyek érte, simán presztízskérdést csinálva a helyzetből. Ennek a tervnek nem tett jót az, hogy a fejemet megbökő ujját nem sikerült elkapnom, de nem tántorított el és dühösen kaffantottam a diadalittas reakciójára. Lesz ez még így se! Éreztem, hogy nem a legjobb szavakat sikerült kiválogatnom, de már nem tudtam visszaszívni és ezzel csak a lovat adtam alá. De tulajdonképpen minek is vitázom pont Dakotával, akit elvileg kedvelek? Hát a farkasom most nem kedvelte, főleg mert nagy igazságokat mondott. * ~Én vagyok a nagy….szép farkas, de a francba is hát nekem van több jogom itt vadászni. Vadásszanak ők is fegyver nélkül, egyenlő feltételekkel. Különben meg észrevettem őket. ~*az igazságérzetem nagyobb volt mint az észérveim. Oké, kicsit begőzöltem. Nem vagyunk falkaterületen, de azért tényleg nem számítottam emberekre, vadászokra, főleg olyanokra akiket Dakota hoz ide. Hát mégis milyen farkas az ilyen? A magyarázat kéretlenül jött, amire megint csak morogtam, mert a farkas alak nem teszi lehetővé a többszínű véleménynyilvánítást. * ~Tudom hol vagyok. Erre szaladt a nyuszi, te meg körülnézhetnél mielőtt ledobod ide…ezeket.~ *Mentálisan sem könnyű érzelmeket kifejezni, de reméltem, hogy érződik az undor és a neheztelés az utolsó szón. További ötlet? Persze haza kell mennem és azt is fogom tenni, remélhetőleg _azok_ már kiélték a vadász…izéjüket, mert ösztönről ugye szó sem lehet, és micsoda szégyen, a bokrok alatt majd elsunnyogok. Természetesen a nyuszival együtt. - Nos erre még rátett a tüsszentés is ami eléggé szokatlan egy farkastól, de mentségére legyen mondva, én is rühelltem a cigaretta füstjét. Legalább egyvalamiben egyet értettünk.- Vagy….* ~Elvihetnéd őket te melegebb égtájra.~ *Kezdtem visszatalálni a higgadt nemhez, bár bundában ez nehezebben ment és éreztem is a gúnyt, amiért megválogattam a szavaimat. Azonban Dakota ötletére már eltátottam volna a számat, ha a szép ívű van elől, így azonban megint csak egy morgásra futotta és fittyet hányva a fájdalomra, hátrébb lépegettem. * ~Ezt meg sem hallottam! Mégis mit képzelsz? Majd pont ilyen büdös szájú, röfögő, hájas disznók előtt mutatkozom meztelenül? Inkább visszagyalogolok Fairbanks-be. Vagy kivárom amíg meggyógyulok, nem tarthat sokáig. Tőled segítséget kérni miért is lenne kockázatos? ~*Azért az érdekelt volna, hogy neki milyen ötlete van azon kívül természetesen, hogy pucéran bedob a férfikoszorúba. Gondolom jól szórakozna rajta, jobban, mint eddig. Azt azért éreztem, hogy remekül érzi magát, épp csak nem fetreng a röhögéstől. *
Megjelenés
Dakota Miles
Wagabond
KARAKTERINFORMÁCIÓK
Felvontam a szemöldököm a nem-tetsző morgására. ~ Mi az, te talán hozod a kislapátot meg a kakis-zacsit és összetakarítasz magad után? Ha igen, a nagyszellemekre mondom, itt tolom le a gatyám és szarok egyet, mert ilyen pedigrés szukát még nem baszott a világ, az biztos ~ sem a férjem, gondolom. De inkább az előbbi gondolattól horkantam fel nevetősen, semmint az utóbbitól. Megráztam a fejem a nagy vadász kis zsákmányára, a nőstény pedig épp füle botját se mozdította a nyúl kisajátítására, mert hát el tudtuk mi ejteni a magunk betevőjét. Egész hatékonyan, szóval ja, véletlenül se szorultunk alamizsnára. ~ Ha így folytatod, kurva gyorsan megöleted magad ~ közöltem színtelen hangon, amikor mocorgott és éreztem, hogy nekem ugrana, ha a zsákmányáért nyúlnék, akárcsak viccből is. Más lehet már ezért lekevert volna neki egyet, mert hát az erősebb, nagyobb "kutya" baszik. Vagy épp eszik. Halkan kuncogtam a jogaira. Azok, jogok. Istenem, tényleg kurvára el vannak tévedve egyesek manapság. Egy ujjal megvakargattam a tarkóm. Most komolyan, baszki, pont én tartsak felvilágosító órát arról, hogyan működik a világ? Főleg, hogy látszólag ennyire csökönyösen ragaszkodik a feljebbvalóságához, csak tudnám, mire fel. Nem, igazából kurvára nem érdekel, hogy mire fel. ~ Egyenlő feltételekkel? Szóval te majd ember alakban, farkaserő és képesség nélkül futkorászol? Az lenne az igazi esélyegyenlőség. És kurvára nincs semmihez sem több jogod. Vagy lehet, de akkor nekem gratisz jogom van, mert hát kóbor vagyok, idősebb, erősebb, gyorsabb és azt csinálok veled szembe, amit akarok. Most épp idehoztam egy kis csapat embert. Brühü-hü. Jogok... agyam eldobom ~ morogtam a végére. Azt elhiszem, hogy nem tetszett neki a helyzet, a helyében én is így lett volna. Sőt, voltam is, nem egyszer, de leginkább többször és rosszabb szituban. Ezek közül viszont egyik sem tartozott rá. ~ Ezeket ~ ismételtem már-már nevetős hangon. ~ Kicsim, néhány éve még te is ez voltál. Semmi több. És ha így folytatod, újabb néhány év se kell, hogy ennyi se legyél. Nem voltam az emberek védőszentje, se senkié, egyszerűen viszketést kaptam az ilyen fajta felsőbbrendű dumától, teljesen mindegy, hogy mennyire volt fiatal vagy öreg az illető. Azért, mert valamire képes vagy, amire a másik nem, még nem lesz automatikusan "jogod" elnyomni, megvetni, kihasználni és eltaposni. Csak azért, mert megteheted. De ezzel a fajtámbeliek közül elég kevesen tudtak egyetérteni minden jel szerint. Elég, ha egy csoportnál erősebb vagy és már nyugodtan lóbálhatod más arcába a faszodat. Rosszul voltam az ilyen attitűdtől. Szívtam egy nagy slukkot a cigimből, aztán elnyomtam és félrehajítottam a csikket. Nem azért, mert Bessie prüszkölve tüsszentett, hanem mert elfogyott. ~ El is fogom, miután végeztek az aganccsal. A következő ötletem osztatlan sikert aratott, a számat könnyű, pimasz mosolyra húztam, miközben felálltam és úgy pillantottam le a kicsit hátráló Bessie-re. Az attitűd, az... Nem tehetek róla, de elkezdtem azon agyalni, hogy mégis hogyan sikerült neki összehozni a szexet Henryvel? Körbefertőtlenítőzte előbb, aztán gumikesztyűben ért a farkához? Mert az eddigiek alapján ezt tudtam elképzelni. Vagy grillcsipeszt használt, ha már kolbász... Éreztem, hogy tikkelt egyet a szemem. ~ Nem hájasak és nem röfögnek. Mondjuk pont olyan sokat képzelnek magukról, mint te, szóval szerintem geci jól kijönnétek egymással. ~ Match made in heaven, vagy hogy a faszba mondják. Megjátszott tűnődéssel kocogtattam meg az állam. ~ Miért is lenne kockázatos? Miért is... Ó! ~ emeltem fel hirtelen a mutatóujjam és már-már bájosan rámosolyogtam. ~ Talán azért, mert dugtál a párommal és utána se sikerült lekattannotok egymásról. Vagy tévedek? A kávézós légyottunkból ítélve nem. Pedig szerettem volna. De mint mondtam, a világ egy fasz hely, a kívánságaink pedig senkit sem érdekelnek az aktuális nagyobb kutya pedig azt csinál, amit akar. Ennek ellenére fél kézzel leoldottam a derekamra kötött pulcsit. Henryé volt. Olykor benyúltam egy-egy pulcsiját még mindig, mert alapból is szerettem az oversized cuccokat, neki meg jó felsői voltak, szóval... Különösen azokon a napokon szerettem, amikor olyan fuvarom volt, amihez szinte semmi kedvem nem akadt. Ez is akkora volt, hogy felvéve kényelmesen takart mindent. ~ Visszaváltozol, felveszed, elröptetlek, könnyes búcsú ~ vázoltam tömören a dolgokat. ~ És visszaadod ~ tettem még hozzá némileg élesebben, mert biztos kurva élet, hogy egyetlen cuccát se adom neki örökbe.
*Hát nem, nyilván nem járok kislapáttal, de ez biztosan költői kérdés volt, másrészt valahol mulattatott a bosszankodása, pont mint Henryé. Dakota is vevő volt rá, nem szabad akaratból. Úgy látszik tényleg igaz a mondás, miszerint zsák a foltját. Talán más megsértődött volna a pedigrés szukára, de én inkább büszke voltam, legalábbis a pedigrésre. A szuka már annyira nem tetszett, jóllehet igaz volt, de még mindig munkálkodott bennem az emberi énemnek az a fele, ami a szuka szót a pejoratív kategóriába sorolta. Itt a dolgok ki is egyenlítődtek és kiragadva a lényeget küldtem felé a kárörvendő gondolatot. * ~Nosza! ~*Kíváncsi voltam, hgy tényleg megteszi-e, ezzel is hozzáadva némi ismeretanyagot Dakota jellemzéséhez és megismeréséhez, de ha nem átallott, akkor félúton azért leállítottam, miszerint hiszek neki. Az már más kérdés volt, hogy a nyuszimat hagyom-e, hagyjuk-e, de a válasz egyértelmű „nem” volt, és ez maximálisan nem az én döntésem volt hanem a farkasé. Máskor, sokkal kisebb dolgokért is képes volt nekiugrani valakinek, fittyet hányva a korkülönbségre – na jó, azért háromszáz évesekkel ő sem kezdett volna – de ha csak azt veszem, hogy Henry mennyire fel tudta bosszantani az edzőteremben, egy kizárólagos zsákmány szempontjából…nem is volt kérdés. Pökhendi, „fogd meg a söröm” morrantás volt a válasz és erre már én is szemet forgattam. Csitítottam a maradék energiáimmal és azt próbáltam meg a tudatába nyomni, hogy szeretjük Dakotát. Az amit aztán az egyenlő feltételekről mondtam, már akkor éreztem, amikor elhagyta a gondolataimat, röhejes volt, de mentségemre legyen mondva felbosszantott a vadászok jelenléte, a belém lőtt golyó nem különben. A fájdalom még mindig csípett és szúrt, próbáltam hátrahajolni, hogy megnyalogassam, de pont nem értem el. Dakota persze jól mulatott amit meg is értettem. * ~Azért nem kell mindjárt elszállni magadtól. Erősebb, gyorsabb, idősebb…..cöhhcöhhh. ~*Felálltam és dohogva tettem egy kört magam körül, miközben prüszkölve kísértem Dakota megismételt szavait. Azzal viszont már szembeszálltam amit az én egykori életemről mondott. * ~Ezeket néhány évvel ezelőtt is gyűlöltem és én nem voltam olyan, mint ők. Kérleeeek! ~*Fel is háborodtam, hogy hozzájuk hasonlít és továbbra is tartottam a véleményemet róluk. Reméltem is, hogy elviszi őket, de mindenek előtt az eldobott csikket. Ha képes egy farkas meglepett pofát vágni, hát akkor én megtettem és úgy néztem az eldobott csikk után. Nem elég, hogy telefüstöli az erdőt, még szemetel is, és ez sem a farkas énem felháborodása volt. * ~Azt is vidd. ~*Böktem a fejemmel a csikk felé, nem tudva milyen kérdések zaklatják fel a gondolatait, mert hát azokat nem osztotta meg velem, csak a meglepettség érzése, talán az jutott el hozzám, de a többihez írtam, mint pincér a kávét. * ~Ne hasonlíts velük össze és nem jönnék ki jól velük. Barbárok. ~*Nem a vadászat miatt gondoltam ezt róluk, hanem úgy egyébként, de máris témát váltottam, mert érdekelt, hogy Dakotától segítséget kérni, miért lenne számomra kockázatos. Kedveltem Henry-t, soha nem akartam többet, mint amennyit elvettem és ez jó ideig így maradt volna, ha nem jön Dakota. Viszont mint megrögzött romantikus, örültem annak, hogy egymásba habarodtak, számomra a szerelem mindig is első helyen volt és ezt Henrynek is elmondtam. Nem láttam okát annak, hogy Dakota is megértse, de persze a nő az más. Ez ki is derült amikor válaszolt és még a farkas szája is tátva maradt. * ~Te féltékeny vagy? Te féltékeny vagy! ~*Kérdeztem és meg is válaszoltam a kérdésemet, miután magamhoz tértem a döbbenettől. Fel kellett világosítanom, mert úgy tűnt, hogy Henry vagy nem tette meg, vagy nem túl jól sikerült magyarázkodnia. Mondjuk ez utóbbi esélyesebb volt tekintve a magyarázkodós szókincsét. * ~Csak barátok vagyunk. Voltunk. Tényleg hogy van? El sem köszönt amikor elhagyta a falkát és őszintén? Rosszul esett. De mindegy, fátylat rá, Henry az Henry. Én örülök nektek. Ha csak egy újabb trófea miatt dobott volna, dühös lennék, de a szerelem….beléd van zúgva mint lócitrom a lovarda árkába. Egyszerűen imádom ahogy szeret, sosem rondítanék bele. ~*Míg „beszéltem” remélve, hogy nem szakít félbe egy féltékenységi roham kellős közepette némi torokharapással, levette a pulcsit a derekáról. Mivel a figyelmem oda koncentrálódott, a könnyű kis légáramlatból kiéreztem Henry szagát. Elmosolyodtam, bár ez nem látszódhatott, csak a gondolataimban képzeltem el ahogy fülig ér a szám. Ha nem esett nekem, bólintottam.* ~Korrekt ajánlat. De nem ültetsz a pasik közé! Hacsak nem akarsz vérben fürödni.~ *Mert az hétszentség, hogy akár egy is hozzám ér abban a cuccban, amiből épp csak nem fog kilógni a fenekem, kettéharapom a torkát, mellőzve a nőies pofont. Másrészt, jó alkalom arra, hogy beszélgessünk, és a repülőből nem tud elmenekülni, mint a kávézóból.*
Megjelenés
Dakota Miles
Wagabond
KARAKTERINFORMÁCIÓK
~ Miért, van kislapát és kakiszacsi? ~ kérdeztem a noszogatására, mert hát a faszom se fogja a semmire produkálni magát. Megmondtam, mi a feltétele annak, hogy az ürítésemben gyönyörködhessen, tessék virítani, vagy nincs műsor. Ha meg nincs virítás, hát: - Te veszteséged. Nagyon helyes kis gombócokat gyártok, majdnem mint a nyulad fénykorában. És ha már: gyorsan lerendeztük ezt a nyuszi-témát is, a fél fogam se fájt rá, nyugodtan megtarthatta. Ha fájt is volna, szerzek magamnak, nem szokásom elvenni a gyerektől a cukorkáját. Az egyenlő feltételekkel már más volt a helyzet, mert hát ezt ő se gondolhatta komolyan! A biztonság kedvéért felsoroltam, hogy milyen szinten lenne csak viszonylag egyenlített az a feltételrendszer, és örültem, hogy nem kezdte még pluszban magyarázni a bizonyítványt. Helyette előrukkolt a jogaival, édes Mózes! Abból, hogy errefelé császkált sejtettem én, hogy eltévedt, de azt nem, hogy ennyire és minden fronton. Most komolyan előadást tartsak a "Farkastörvények kezdőknek" könyvből, azt hittem, azt belépéskor a kezébe nyomták, vagy a fejébe verték. Meredten pislogtam rá - bár ezt talán a napszemüveg miatt nem láthatta -, amikor elszállással vádolt és elismételte az előbbieket. Megdörzsöltem a homlokom. Ha csak sejtené, hogy milyen szinten álltam távol az ilyen jellegű gondolkodástól... ~ Veszélyes ám, ha nem tudod megkülönböztetni a tényeket a nagyzolástól. Gondoltam jófej leszek és felébresztelek a hercegnős álmaidból a jogaid kapcsán, de ha nem... ~ vállat vontam. ~ Lelked rajta. Majd más feltörli veled a szarját szólás nélkül, nekem kibaszott mindegy. Annyira, hogy a nőstény továbbra se nagyon volt hajlandó tudomást venni a másikról, legfeljebb olykor rebbent a füle, ha a magunk mércéjével mért faszságot hallottunk. Mi nem ilyenek voltunk - vagyunk. Igazából ennél jobban nehezen különbözhetnénk Bessie-től, és emiatt, ahogy figyeltem, más dolgok is kezdtek felsejleni bennem, amiket egyelőre nem tudtam sem pontosan meghatározni, sem hova tenni. Mindegy is, majd rájövök. ~ Tényleg? Lehet, hogy nem voltál, de vagy. Mert lássuk csak... az erdőt magukénak tekintik, mert hát miért ne, fogalmuk sincs, hogy mikor kell csendben maradni és pont úgy jönnek a jogaikkal, mint te, csak nem azért, mert van egy bundás felük, hanem mert majd szétdurran a bankszámlájuk. Szerintem lefeditek egymást ~ nyomtam és pöcköltem el a csikket. Mit ad Tupilek, ez sem tetszett neki, a döbbent-felháborodott farkaspofára viszont kiesett belőlem egy hosszú évek cigizésétől és tequilázásától rekedtes nevetés. Mondanám, hogy jól esett ilyen semmikkel basztatni, de nem ezért csináltam. ~ Vidd te, téged zavar. Komolyan lövésem se volt, hogy hogyan tudtak Henryvel összekeveredni, a fejemben élő képek meg egytől egyig inkább röhejesek, semmint öngerjesztően bosszantóak voltak. El is engedtem a dolgot. Vannak a világnak olyan rejtélyi, amiknek a megfejtése nélkül is hót nyugodtan hajtom álomra a fejem - na, ez is közéjük tartozik. ~ Ha te mondod... ~ hagytam rá az ember-trió megítélését. Ennél többet nekem aztán kurvára nem ért a hasonlítgatásuk vagy épp a kvázi védelmembe vételük. Sokkal rosszabbal is találkoztam már. Az már pár fokkal kényesebb téma volt, hogy miféle kockázati faktorral járhatok Bessie-re nézve, és mivel magától nem találta ki, hát segítettem. Igen, tudom, baromi jófej vagyok, ma így ébredtem. Erre újabb szájtátást kaptam. ~ Csukd be, mielőtt bekapod a legyet. ~ Egy hölgynek illik ilyesmire vigyázni, ugyebár... Meg egyébként is így július végére geci sok a röpködő minden, tényleg nem hiányzott, hogy valami fulladásos produkciót bedobjon. ~ Miért, nincs rá okom? ~ kérdeztem megint, színtelen hangon. Barátok, szép dolog is ez. Kifejezéstelen arccal hallgattam a válaszát, miközben felálltam guggolásomból. Lócitrom a lovarda árkába, az vagy mint te az ölébe, amikor odahúzott. A hogyléte felőli érdeklődést egyelőre elengedtem a fülem mellett. A számat elhúzva ráztam meg a fejem, és fél kézzel - mivel a másikban még mindig a kurva puska volt - leoldottam a derekamra kötött pulcsit. Nem dobtam le elé, úgyis véres lesz a lőtt sebtől, nem kellett, hogy még plusz avar is legyen rajta. Az égnek, vagy inkább a lombkoronáknak emeltem a tekintetem. ~ A jó ég áldjon meg, baszd meg, meglőttek, vérzel, egyedül vagy, a senki területén, komolyan az a legnagyobb bajod, hogy pasik közé ültetnélek? Önuralom, baszki! ~ morogtam már gondolatban is, mert kezdett elfogyni a türelmem. ~ Egyébként sem hagynám, hogy felzabáld az utasaimat. És mellettem fogsz ülni, szóval csihadj. Hihetetlen, de komolyan! Az meg egyenesen röhejes volt, hogy egy szakajtónyi kölyök életét akartam kellemes mederbe terelni, közben most meg azon agyaltam, lehet nem ártana Bessie-nek, ha egy hónapra kitennék a puszta közepére semmi nélkül. Villámgyorsan helyre kerülne a prioritási sorrend meg a túlélési ösztön. Bazmeg, pont úgy gondolkodok, mint egy megveszekedett matuzsálem... ~ Na, gyere. Te leszel az erdőből megkerült, pár órája eltűnt személy, akit kifosztottak és meglőttek ~ vázoltam fel a szereposztást, és a pulcsit lengetve noszogattam kicsit, hogy ugorjon neki a visszaváltozásnak. ~ Próbálj megszeppent lenni, és ne hord úgy fenn az orrod, ha nem megy, gondolj arra, hogy náluk puska van és szívesen kitennék a bundád a szarvasagancs mellé, ha pattogsz. Ha meg hülye vagy, lehet még hagyom is nekik. ~ Nem hagytam volna. Ha nekilátott a váltásnak, nem zavartam közben, de nem is segítettem. Csak türelmesen álltam és kivártam, amíg végzett. Addig se beszélt jogokról, lócitromokról meg eldobott csikkekről.
*Bármennyire is vettem át a farkasom bosszús hangulatát, azért a kakiszacsi kérdésre muszáj volt nevetnem. Hogy ez mennyire ment át a bestia torkán, nem tudom, talán valamiféle artikulátlan kaffantásként hangzott, vagy köhögésnek….hát a tüsszentés után már olyan mindegy volt. Annyiban hagytam, de eskü, a Dakotával való újabb találkozás reményében ezentúl kislapáttal és kakiszacsival a táskámban járok majd. A kis gombócok emlegetése azért már sok volt.* ~Kérlek!~ *Türelmetlenül szusszantottam és el kellett ismernem, hogy Dakota mellett ilyen szócsatákban alul maradok, mondjuk nem birizgálta az önérzetem. Az már annál inkább, hogy mindenben nagyobbnak, jobbnak mondta magát, mert persze igaza volt, a köztünk lévő korkülönbség és tapasztalat amit eddig megélt kóborként őt igazolta, de, hogy a fejemhez is vágta….* ~Az másnak sem sikerült. Szeretek hercegnő lenni. ~*Biztos voltam abban, hogy hercegnős álmokon nem ugyanarra gondolunk, és ezért nem is szálltam vele vitába ebben a témában, nehéz lenne meggyőzni és igazából nem is akartam. Igazából semmiben nem akartam vitázni, és ha más helyen, más időben, emberi alakban találkozunk, még az is lehet, hogy a nyakába ugrom örömömben, de az alkalom egészen mást szült. A bestia hangulata pedig rám ragadt és egyelőre nem tudtam levakarni. Még mindig éreztem benne a szükségét annak, hogy a vadászoknak menjen, de szerencsére Dakota mondhatni lefoglalt minket. * ~Nem vagyok!~ *Ennyit a nem szállok vitába vele gondolatról. * ~Azért ez így elég sarkított érvelés. Az erdőben az állatok helye van, de szerinted most maradjak csendben, szerintem meg nem csak a bukszájuk durran majdnem szét. ~*Erre is simán elfintorodtam volna, de dakota tett arról, hogy ezt valami más fedje le és eldobta a csikket. Az erdőben! A természet lágy ölébe ejtette, az meg csak füstölt tovább. A végén még leégeti nekem az erdőt! Úgy tűnt esze bogában sincs felvenni én meg tutira nem vettem volna a számba, farkas alakban más lehetőségem nem volt, ergo muszáj lesz alakot váltanom, ezzel viszont kvázi Dakota segítségére hagyatkozom, aminek ugye veszélyei vannak. Ezt elég érzékletesen taglalta mire nem csak felkaptam a fejem, hanem még a szám is tátva maradt. Be is csuktam a figyelmeztetésre, de újra kinyitottam, hogy megnyugtassam a kis hablelkét. Nem mellesleg Henrynek is jobb, ha Dakotában nem dúl állandóan féltékenység, bár erről nekem nem mesélt és gyanítottam, hogy nem is fog. * ~Nincs, egyáltalán nincs!~ *Ezt olyan határozottan mondtam, hogy muszáj lesz elhinnie, és érveltem is magam mellett elég hosszan, amit szerencsére kivárt és nem ugrott a nyakamnak. Egész jól alakulnak a dolgok, a farkasom is kezdett lenyugodni, viszont én meg nem. Az a gondolat, hogy pucéran, vagy egy szál pulcsiban üljek a fickók mellé, eléggé felzaklatott. * ~Komolyan ez foglalkoztat a legjobban. Már nem vérzem, tudom hol vagyok és milyen messze a laktól….nagyon messze oké, aláírom, hogy kényelmesebb hazarepülni, de igen, eléggé érzékenyen érintene.~ *Azért szórakoztató volt, hogy min tud kiakadni és mennyire. Tényleg tiszta Henry volt, jó volt bosszantani, de azért tudtam hol a határ, mert haza kellett jutnom és még azért is fájni fog a fejem, hgy mit kapok majd a kis kirándulásomért. Az ajánlat tovább élt, ráadásul még könnyítést is kaptam hozzá, bár a „csihadj”-ra azért még megmorogtam, de csak tessék-lássék, aztán máris jobb kedvre derültem.* ~Oké, így már elfogadható!~ *Már csak az alibimen kellett volna agyalni, de dakota ezt is megoldotta és máris nyúltam a pulcsiért, igen, a fogaimmal martam el és a susnyásban húztam magam után. Úgyis véres lesz. * ~Ez jó magyarázat….megszeppent? Három kanos pasi társaságában más nem is lehetek. ~*Eloldalogtam az egyik bokorral körülvett fa mögé annak tudatában, hogy még ezért is meg fog szólni, de nem érdekelt. * ~Nem fogod hagyni nekik.~ *Ebben teljesen biztos voltam, nem tudom miért. Így éreztem. Letettem a pulcsit, amin Henry szaga is rajta volt és kicsit bosszankodtam azon, hogy fel sem hívott, üzenetet sem küldött azok után, hogy nem köszönt el. Pedig kíváncsi voltam, hogy érzi magát, hogy megy neki a kóborélet, milyen a „házasság” Dakota mellett és milyen új kalandokkal gazdagodott azóta. Nekiálltam váltani és a már csituló fájdalom újra fellángolt, de nem törődtem vele. Volt más gondom is amikor végre önmagam lettem, és minden bizonnyal a vérveszteségtől amit az emberi alakom nem úgy viselt, elgyengültem. Le kellett ülnöm a fa tövébe, hogy magamra tudjam venni a majdnem térdig érő pulóvert, és a törzsbe kapaszkodva léptem elő, még dakota esetleges gúnyolódása sem tudott felélénkíteni. Sápadt voltam, feltételezem és gyenge. Legalább élethű lesz az alibim. Tettem pár lépést az eldobott csikk felé, de éreztem, hogy kissé szédülök. Vettem egy nagy levegőt és tovább mentem, majd lehajoltam a csikkért, de mielőtt még a tenyerembe szorítottam volna a bűzrudat, elnyomtam. Aztán ahogy felegyenesedtem, kifutott minden vér a fejemből, és meginogtam.* -Megtennéd, hogy segítesz? Legalább hihető lesz amit kitaláltál. *A farkas lenyugodott, ott sertepertélt körülöttem, kíváncsian vizslatva a másikat aki körülbelül átnézett rajta, de éreztem az erejét is amivel segített. Nem lesz gond, nem lesz gond. Ismételgettem magamban míg Dakota nem lépett valamit, bármit. * -Tudod én kedvellek, bármilyen hihetetlen is az elmúlt percekből, de mi lenne ha…kibékülnénk? Vagy inkább kibékülnél velem? Henrynek is jobb lenne ha nem kellene azon rágódnia, hogy épp mit gondolsz felőlem, felőlünk. *Tettem egyik lábamat a másik elé, mondjuk kényelmesebb volt a farkas puha, párnás tappancsaival sétálni a földön, de most inkább nem válogattam. A fájdalom intenzívebb volt, bár a seb összezárult annyira, hogy már ne vérezzek, a szöveteknek és izmoknak még kell idő ahhoz, hogy teljesen regenerálódjanak. Próbáltam a felső testemet nem nagyon mozgatni, de képtelenség volt és minduntalan belém mart a villám. A légzésemre figyeltem és beszéltem, hogy eltereljem a gondolataimat és az érzékelésemet a fájdalomról, ez mindig bejött. *
Megjelenés
Dakota Miles
Wagabond
KARAKTERINFORMÁCIÓK
~ Látom ~ kommentáltam ennyivel a hercegnőt, és ennél tovább én se feszegettem, voltak más dolgok is, amikről szót ejthettünk. Bár kehet jobb lett volna a hercegnős témánál maradni, mielőtt a béketűrésem végére érünk. Hátrahajtottam a fejem és a fölénk boruló ágakat, a köztük leskelődő eget néztem pár másodpercig. Hagytam, hogy némi morgás szűrődjön felőlem, miközben még egyszer, utoljára megpróbáltam vele megértetni a saját helyzetét. ~ Igen, bazmeg, mert itt pattogsz percek óta egy majdnem-vadidegen kóbornak, hahó, ez lennék én, falkaterületen kívül, ahol mások kibaszott jóindulatára vagy utalva. Szóval, igen, ilyenkor nem pofázol, hanem befogod, ha meg akarod élni a holnapot. És nem csak, vagy kifejezetten miattam, mert képzeld, nem sokaknak van türelme ilyen bájosan elcsevegni egy sebesült kölyökkel. Vagy szeretnéd, ha én is állat lennék, aztán megnézzük, ki kaffog a végén? ~ nyomtam rá kicsit energiáimat és most hosszabb időre fordult vörösbe a szemem. ~ Fogalmam sincs, mit tanítanak vagy sem a falkádban, le is szarom, de hogy életre nem nevelnek, az hétszentség. Indulatosan eldobtam elszívott csikket - amit már elnyomtam -, meg az energiáimat is visszább rántottam. Kezdett tényleg bosszantani, hogy Bessie ennyire nem látta át a saját helyzetét, és akkor ezzel a kezdődő paprikázottsággal mehettünk neki a féltékenységi témának. Kibaszott jó... Lapos pillantással méregettem, amikor nagy határozottan közölte, hogy nincs okom féltékenységre. Nem éreztem felőle hazugságot sem, de attól még akadtak fenntartásaim, meg egy félretett kérdésem, amit majd ellövök a gépen. És ha gép, rákanyarodhattunk a "hogyan tovább" kérdéskörre, amit részemről nem lihegtem volna túl, de persze... semmi sem olyan egyszerű, mint lehetne. ~ Édes kisjézus az égben... ~ fújtam nagyot, miközben felkeltem és levettem a pulcsit a derekamról, de ennél többel nem kommentáltam az aggályait, csak hozzátettem, hogy amúgy mellettem fog ülni. Aztán meglátjuk, hogy ezzel mennyivel jár jobban. ~ Tudom, ez új lehet neked, de nem mindenki gerjed ám rád és akar megdugni. Bár igazad van, lehet közöttük van a következő hancúrpajtid ~ vontam vállat és figyeltem, ahogy... elvonult a pulóverrel. Némi farpofaösszeszorítós kis figyelmeztetést még utána dobtam, mert azok után, hogy mit túrázott az agyamon, ennyi minimum kijárt. A válaszára elmosolyodtam egy pillanatra, de ezt nem láthatta a félrevonulásnak hála. ~ Tényleg nem. ~ Úgy mi hasznom lenne ebből a kis légyottból? Semmi. De felőlem betudhatta nettó jófejségnek is. Hagytam, hadd változzon vissza a maga tempójában, csak olykor fordultam vissza a tisztás felé, csekkolni, hogy a fiúk megvannak-e még. Megvoltak. Kezdtem úgy érezni magam, mint egy kibaszott óvónéni - mondjuk, ismerős, amikor a Holdacska csoportot vittem megfuttatni, akkor is hasonló volt, szerencsére a kis szarosok többnyire jól viselkedtek. Szívesen rágyújtottam volna egy újabb szálra, de a takarásból előkeveredő, immár emberalakos Bessie kinézete hamar félrepakolta ezt a gondolatot. Elég egyértelmű volt, hogy nem lesz szabad kezem bagózni. Sápadt volt - mármint a sápadt bőrénél is sápadtabb - és eléggé bizonytalanul állt a lábán. Nos, a fedősztorit legalább nem kell majd bizonygatni. Mindeközben pedig erővel gyömöszöltem a sarokba a károgó gondolatot a fejemben, hogy vajon hányszor lehetett rajta akár ez a pulcsi is, más körülmények között. Megráztam a fejem. Felvont szemöldökkel figyeltem, ahogy képes volt elmenni a csikkért és összeszedni. Nem maradt affinitásom tovább foglalkozni vele, szorongassa akkor. Ahogy megvolt ezzel, elindultam felé, a menet közben érkező kérdésére már csak hanyagul biccentettem. Az ép válla felől közelítettem, a másik kezembe vettem a puskát és átkaroltam Bessie derekát. Ha kellett, noszogattam, hogy karoljon a nyakamba, könnyebb és gyorsabb lesz így mindkettőnknek. Nagyjából belőttem, hogy mi az a tempó, amivel rendben van - nem akartam, hogy évekig tartson a séta, de azt sem, hogy félúton szimplán elaléljon. Más körülmények között talán még hízelgő is lenne az ilyesmi, de itt és most baszottul nem vágytam rá. - Nem is ismersz - horkantam fel a kedvelésemre. Utána már csak a szemöldökömet ráncoltam, amikor bedobta a kibékülést, és ahogy azt ecsetelte, hogy mi lenne jó Henrynek, kibukott belőlem az örömtelen nevetés. Meg a felőle, felőlük... Hát ez kurva nagy! - Henry rágódik? Én rágódok. De ne félj, észben tartom, hogy mennyire aggódtok egymás lelki nyugalmáért és próbálok nem belerondítani meg szem előtt tartani, hogy mi a lejobb nektek. Mit gondolok felőletek... mintha valami mostohaanya lennék, vagy kattos ex, akitől fosnak az új szerelmesek, jesszus... - Megráztam a fejem. Henrynek is jobb lenne... május vége óta minden egyes kibaszott napot ezzel töltöttem, mit csináljak még, reptessem hozzá Bessie-t Fairbanks helyett? És akkor Bessie megnyugodhat, hogy Henrynek jobb, Henry meg, hogy Bessie-nek is jó, a dominánsok boldogok, minden szuper. Nem? Én meg elmegyek inni a Pitbe, hogy ne legyek útban. Nagyot szusszantam és igyekeztem elhessegetni magamtól a totálisan önmérgező gondolataimat, de hirtelen úgy éreztem, hogy előbb és könnyebben tudnám lerágni a karomat. A jobb kézfejemen viszketett a heg. - Bessie, a párom kúrópartnere voltál, mellé a falkatársa, és azért még pluszban össze is spanoltatok. Egy szót se szóltam, és picsán rúgnám magam, ha valaha megpróbálnám megszabni, hogy kivel dumálhat, találkozhat, haverkodhat vagy bármi. Nem is hagyná. De nekem is vannak határaim, főleg a kávézós egymásba futásunk után. Az alapján csak remélni tudom, hogy amit ő nem tart fontosnak, tényleg nem az nekem se, és amiről úgy gondolod, hogy elmondta, az nem bukik ki ellenkezőleg valami kérdésben vagy bármiben. A bizalmamat adtam nektek, nem futja ennél többre. Még a fel-felbugyogó keserű gondolatokkal együtt is így volt. Nem kérdezősködtem utánuk, nem kíváncsiskodtam Henry telefonjában, random, bejelentés nélküli felruccanásaim se voltak anno, hogy na, hátha most "lebuktatom" őket. Nem mondom, hogy nem kísértettek meg ezek a gondolatok, és mindegyikért, minden egyes alkalommal utáltam magam. Nem akartam ilyeneken agyalni, nem akartam egy paranoiás, kisajátító, önző dög lenni. Én örültem volna a legjobban, ha csak úgy, hétköznapi csevegés szintjén tudtam volna érdeklődni akár tőle, akár Henrytől a hogyléte felől, felhozni, hogy találkozzanak, amikor Henry fent jár, mert talán mindkettejük örülne... De képtelen voltam rá. A legtöbb, amit tehettem, hogy sufniba zártam mindezt, néha - például júniusban és július eddigi pontjáig - úgy tettem, mintha nem is lenne, hogy aztán a valóság pofán vágjon. És még arra is figyeljek, hogyan érzik magukat miattam. Én ehhez kevés vagyok, nem tudok ennél is többet adni, hiába nem elég. Közben a vadászok közelébe értünk, Bessie véresen, én borongósan, amit persze kifejezéstelen arccal és felvont pajzzsal rejtettem el. Örömmel kapaszkodtam a feladatba, ami elterelte a figyelmem legalább részben, és jól esett a kamu sztorit tálalni a vadászok döbbent, aggódó kérdéseire. Hangosak voltak ja, de azonnal kérdezték, hogy kell-e segítség, a feléjük nyújtott puskát elvették és egyből mondták, hogy van a gépen víz meg szendvics, egyen valamit Bessie. Nem csíptem el felőlük különösebb gusztálást, az aggodalmuk pedig őszinte volt - évekkel ezelőtt összetettem a két kezem minden ilyen alkalomért és a levágott trófea se érdekelt volna, amit előkészítettek az útra. - Pakoljatok be, irány Healy - unszoltam a vadászokat, és nem, nem passzoltam le Bessie-t, csak hagytam, hogy a fiúk előre menjenek, mi meg utánuk a géphez. - Ott teszlek ki téged is - mondtam halkabban a kiscsajnak, mert hát a Denali Park északabbi része szerintem elég jó kompromisszumos megoldás volt. Tény, szűk két óra autóval onnan Fairbanks, és térerő híján nem zargathattam fel a falkát innen, hogy hé, induljon meg valaki, de ez van. - És igen, megvárom veled, amíg érted jönnek. Már csak azért is, mert ha már így alakult ez a nap, lesz egy üzenetem, ha csak nem egyből az illetékesnek örvendhetek majd.
*Elbeszéltünk egymás mellett, de persze nem ismertük még a másikat olyan jól, hogy értsük minden szavát, azokat is melyeket nem mondtunk ki. Igen, én is dühös voltam amikor meglőttek és talán dakotára is amiért ide hozta őket, de nagyrészt a bestia érzelmei munkálkodtak bennem, meg a fájdalom. Az a szúró, állandó, idegesítő fájdalom, amit nem tudtam lerázni magamról. Dakota érvelése egy ponton, egy pontig jó is volt, nem vitattam az igazát, de…mindig van egy de amire a másik a lelke mélyén számít.* ~Sok mindenre tanítanak. Például a barátságra, a kötődésre, a család fontosságára. Nem találkoztunk eddig csak egyszer, valóban mondhatnánk, hogy vadidegen vagy a számomra, de mégsem. Te Henry párja vagy és épp ezért fontos a számomra, mással nem…pattognék ahogy te mondtad. Benned megbízom. ~*Erre biztosan fel fog röhögni, azt gondolja majd rólam, hogy egy megveszekedett őrült vagyok, idióta, gyengeelméjű, de nem érdekelt. A szavak, gondolatok formájában nyugodt és lágyan ringó energiahullám hátán gyűrűztek felé. Aztán mindezt felborította az újabb mondandójával meg az eldobott csikkel. Ennek a tortának a tetején az volt a hab amikor közöltem vele, igyekeztem megerősíteni abban, hogy nincs oka féltékenységre. Bár kételkedtem abban, hogy el is fogadja, mert még mindig nem értette az én eszmefuttatásomat…szinte semmiről. Nem baj, innen szép nyerni és ebben megegyeztünk a farkasommal is. Másrészt tudtam minden eddigi ellenkezésem ellenére is, hogy kénytelen leszek elfogadni Dakota ajánlatát. Csak egy kitételem volt amire megint „ugrott”. * ~Még szerencse.~ *Morogtam kelletlenül, bár volt egy elméletem a férfiakkal kapcsolatban amit aztán még sem osztottam meg Dakotával. A pasik fel voltak ajzva a vadászat miatt, kiélték benne minden férfiasságukat, elejtettek egy vadat – hárman – és mindjárt a teremtés koronáinak érezték magukat. Ettől már csak egy apró lépés volt a más irányú zsákmány megszerzése. Elvonultam a pulóverrel és Dakota rosszmájú megjegyzésével együtt egy fa mögé, utóbbira nem reagáltam, csak magamban dohogtam. A tervre rábólintva azonban ismét visszakéredzkedett az az érzés amiben teljesen biztos voltam és ez ki is buggyant belőlem még mielőtt elkezdtem volna a háttérbe szorítani a bestiát. A válaszára elmosolyodtam, de ezt már magába fojtotta a változás. Nem gondoltam, nem számítottam arra, hogy mennyire gyenge leszek majd az emberi alakban és kellett egy kis idő míg összeszedtem magam annyira, hogy elinduljak. Arra persze volt még erőm, hogy felvegyem Dakota csikkjét és a tenyerembe szorítsam, bár ódzkodtam tőle, de a fintorom beleveszett a fájdalom felett érzettbe. Belekapaszkodtam Dakotába és beszéltem, mert ezzel el tudtam terelni a figyelmemet, nem gondoltam a fájdalomra ami bosszantóan tábort vert a nyaki gerincem körül és húzódott le a hátamon. Szerettem volna elmondani azt amit érzek, amit gondolok felőlük, de úgy tűnt nem sikerült. Különböztünk Dakotával, nem voltam vele egy hullámhosszon, nem tudtam hogyan kell vele beszélni és talán ezért is értett félre. * -Félreértesz. Ha te rágódsz, akkor Henry is rágódik ez pedig nem tesz jót a kapcsolatotoknak. Minden ami téged bánt, őt is bántja, így megy ez ha ember vagy farkas, főleg farkas szeret valakit. *Annyit agyaltam ezen, de végül arra jutottam, hogy muszáj beszélni róla, mert rosszabb ha magunkba fojtjuk, de nem tudtam, hogy milyen nehéz lesz Dakota felé közelíteni. Hát….kurvára nehéz, de legalább addig sem éreztem a fájdalmat, mert hát Dakota azért adta önmagát, nyersen és leginkább megbántottam ami viszont nekem egészen máshol fájt. * -Én vagyok a kattos ex…bár kapcsolatnak nem nevezném és én sem akartam többet. De örültem nektek tényleg és bár nem beszélt szinte semmit sem kettőtökről, mert meg akarta tartani magának azt a csodát amit adtál neki, azért éreztem mennyire szeret. Mióta elment a lakból, fel sem hívott, még azt sem tudtam, hogy elmegy. Mérges voltam rá amiért szó nélkül lelépett, és mérges vagyok rá amiért azóta sem tudom elérni, mert érdekel mi van veletek. Veletek és nem csak vele. Nem tudom még hányszor és hogyan mondjam, hogy semmi okod féltékenységre, hogy én veletek vagyok és bármit megtennék, hogy ezt elhiggyed. *Henry talán remélte, hogy semmire nem emlékszem majd arról az estéről, amikor majdnem a jakuzzi mélyére ittam magam és elsírtam a bánatom, ő meg vigasztalt akár egy barát, egy nagy testvér, nagybácsi, mindegy hogyan gondolt akkor magára. Emlékeztem és hihetetlenül jólesett minden szava, ezt szerettem volna megtartani, de mégis hogyan tálaljam ezt Dakotának úgy, hogy nem bukik ki megint, mint a kávézóban? Inkább csendben maradtam, amúgy is odaértünk a géphez meg a vadászokhoz, akik előítéleteimmel ellentétben kedvesek és előzékenyek voltak. Nos, csodák mindig vannak. Elfogadtam a vizet és a szendvicset, próbáltam mosolyogni, de minduntalan Dakota járt a fejemben, lopva őt figyeltem, de teljesen bezárkózott azon kívül, hogy közölte hol fog kirakni és meg is várja velem azt aki értem jön.* -Rendben, és köszönöm. *Remek. Már a hazaúton hallgathatok egy élethosszig tartó fejmosást, ám ez a gondolat hamar tova is röppent. Annyira nem érdekelt most mit fogok kapni a kis kirándulásomért. Legalább a nyuszit megettem volna. Míg bepakoltak, én csak ettem és mosolyogtam és átadtam magam annak az idegeket karmoló fájdalomnak ami még megmaradt, a kényszerű mosoly hihető lett és őszinte. Az úton nem zargattak, már csak azért sem, mert el voltak foglalva a saját sikerükkel, én meg úgy tettem mint aki alszik, vagy legalábbis kimerült. Mondjuk sokat nem kellett rájátszanom, tényleg az voltam. Szép lassan én is felhúztam a pajzsot, de inkább csak a meleg kabát effektus miatt, nekem nem volt titkolni valóm Dakota előtt, nem volt olyan érzelmem amit elrejtettem volna előle. *
Megjelenés
Dakota Miles
Wagabond
KARAKTERINFORMÁCIÓK
Ég és föld volt a kettőnk közti különbség, sőt, ennél jobban szándékosan sem térhettünk volna el a másiktól. Nekem ezzel semmi gondom nem akadt, sose voltak álmatlan éjszakáim attól, hogy valakivel nem sikerült egy hullámhosszra keveredni, mert szögesen eltért a véleményünk dolgokról. Elhúztam a számat kicsit a barátság-kötődés-család hármasra, a folytatásra viszont egyenesen megdermedtem. ~ Nem kéne ~ mondtam tömören a bennem való megbízásra, azt pedig inkább nem fejtettem ki, hogy a tanításoknak milyen ágával találkoztam és tapasztaltam a saját bőrömön. Ő mást kapott, és igazából ez volt a normális – gondolom, azt hiszem –, az pedig az én problémám, hogy megrögzötten kóborként, túlélésre koncentrálva létezek. Erről az oldaláról láttam a világot huszonhat éves korom óta, ezen egy – nekem – naiv kölyök semmit sem fog változtatni. És megint csak: szerintem ostobaság volt részéről bízni bennem a jelen helyzet muszáj jellegén túl, már csak azért is, mert én nem tekintettem rá Henry hozzátartozójaként. Ez biztos hiba, de ennél nagyobbakkal is rendelkezek. A vadászok, vagy úgy egyébként a férfiak felajzottságát is másképp értékeltük a jelek szerint, amin már végképp nem lepődtem meg. Nekem az ilyesmi általában eszköz volt, hogy felém irányult, kétélű, de fegyver, ő viszolygott, pedig nem is volt egyedül és nem volt mitől tartania, ha már bízott bennem. De végül sikerült eljutnunk addig, hogy elvonult visszaváltozni és felvenni Henry pulcsiját, miközben vázoltam a „hogyan tovább” tervet. Ez volt az elmúlt percek legsimább megbeszélése. Felvette a csikket – továbbra is: lelke rajta – én pedig a gyengeségét látva még el se mondta a kérését, már odabaktattam hozzá, hogy segítsek és tudjunk haladni. Ha nem is ezüst volt, akkor sem kellemes egy lövés, és egy ránézés valaki hozzáértőtől szintén nem árthat. Biztos akadt ilyen a falkában. Bessie tovább beszélt, amit annyiból nem is bántam, hogy így legalább fixen tudtam, hogy még eszméleténél volt, emellett gyanítottam, hogy neki is jó elterelés lehetett a sebéről. A pulóver egy foltban kezdett átázni, vöröslött, de nem tűnt olyan vészesnek a vérzés. Még ha kölyök is, és lassabban, azért a regenerálódás dolgozni kezdett. Pechére momentán azt értettem, amit mondott, nem pedig amit mögöttük gondolt, vagy oda szánt, így arra is reagáltam. Aztán annyival tovább vittem, hogy összességében mi a „bajom”. Mondjuk a megoldás alapvetően kurva egyszerű: bizalmi problémáim voltak világ életemben, és ez pár szép szótól meg ígérettől nem fog megváltozni. Főleg nem gyorsan, pláne nem olyan téren, ami ennyire fontos volt, ennyit számított és amiről tudtam, hogy már képes bántani. Február elején még nem. Mostanra bőven. - Majd lenyelem – húztam el a szám a szakértői tanácsadásra. – És tudom. Nem csak a saját büntetésemre eresztettem magamba azt a négy golyót egy hónapja. Nekem bőven megtette volna az előtte lévő hatos, végignézni, ahogy ott ült az egyre nagyobb vértócsában, de addigra… Mindegy. Nem szabad elbasznom. A folytatással kilőtte a gépre szánt kérdésem, anélkül válaszolva meg, hogy felhoztam volna, mégis honnan tudja, hogyan, mennyire, miképp szeret Henry. Ezzel együtt pedig őt igazolja, és mindent, amit a gyűrűtetoválás után a loftban mondott. A további szavai csak még inkább alaptalanná tettek mindent, amit a magam nyers egyenességével elmondtam, annyira, hogy a végén bűntudat kezdett kaparni az érzéseim miatt, amik mindenkit mérgeztek körülöttem. Velünk van… az biztos. Nem szóltam közbe, némán hallgattam, és azzal párhuzamosan, hogy egyre rosszabbul éreztem magam, húztam fel jobban a pajzsom, hogy elrejtsem a kéretlen dolgokat. A saját hülyeségem fölötti szégyenem. Nem volt hazugság a szavaiban, a kétségbeesett próbálkozása miatt pedig nem feltételeztem féligazságot vagy elhallgatást, pláne azok után, amiket én is felfedtem magammal kapcsolatban. A megszavazott bizalom… - Nem kell tovább bizonygatnod – mondtam halkan, már-már beletörődve, magamat belülről mardosva és szúró torokkal. Képtelen voltam ennél többet mondani, és azzal, hogy megérkeztünk a vadászokhoz, ezen a téren szerencsére nem is kellett. Foglalkozhattam praktikus dolgokkal, még úgyis, hogy időről-időre magamon éreztem Bessie pillantását. Annak örültem, hogy a vadászok tényleg nem basztatták, mondjuk vadászat utáni adrenalin löket ide vagy oda, akkor is emberek és egy sebesült fiatal nő előkeveredése az erdőből legalább fél-jóérzésűekből minimum döbbenetet vált ki. Pipa. Felteltem Bessie-t az „anyósülésre”, egyen-igyon nyugiban, én még segítettem a trófea elrendezésében, megnyugtattam mindenkit, hogy igen, a plusz súllyal is bőven jók voltunk üzemanyag terén, aztán lehuppantam a helyemre és az egyik rádiós fejhallgatót a kölyöknek nyújtottam. - Nem olyan zavaró, ha hangosan pofáznak – magyaráztam miértet, majd feltettem a sajátomat. – Nem sokára otthon leszel. Én pedig mehetek vissza azon molyolni, hogy mekkora fasz voltam. Az erdőben, ott kisebb eséllyel zavartam és zavartak, ha nem akartam, bár a mai ad hoc randiból kiindulva, egy erdő se elég nagy. Felszálltunk, a megszabott légi útvonalon haladtam, nem tettem ide-oda nem épp szabályos kitérőket és ha volt hozzá ereje, hagytam Bessie-nek, hogy bámészkodjon. Az ő pajzsa fent, az enyém szintén, ha pedig nem szólt, én se zavartam a magányát.
Healyben leszállva negyed órás búcsúzkodás vette kezdetét, ahogy a három pasiból kettőnek megérkezett a családja is – nagycsapatos víkendezés egyikük vadászházában. Két tíz év körüli kissrác nagyot nézett a hatalmas agancsokon, azon, hogy egy lány a pilóta, aztán sipító csókolomokkal elköszöntek. A trófea után nyers hús és verejtékszag maradt a gépben. Nem véletlen, hogy nem ezekkel szoktuk vinni a puccosabb ügyfeleket, vagy azokat, akik szimplán egy látványútra vágytak. - Egyben vagy? – kiáltottam a pilótafülkébe, ha nem mászott volna elő Bessie. Amúgy is maradhatott a seggén a „reptér” nem volt nagy látványosság a település még annyira sem, de ez Alaszka. Senki sem a metropoliszokért jön. Akár kiszállt Bessie, mert jobban volt, akár maradt, Pat mellett a másik közvetlen kontaktomat hívtam a falkából. Tárcsázáskor nagy levegőt vettem, mintha a háromszázplusz év át tudna nyúlni a telefonon is. - Heló, Rodriguez – köszöntem, amikor egyszerre túl gyorsan és túl későn fogadta a hím a hívásomat. – Nyájtól elkóborolt bárányba botlottam, szeretném visszaadni a vörös gyapjast. Healy reptér, érte küldenél? Megvárom vele együtt. Jön. Ennyi. Hát baszki, nem pont úgy értettem, hogy te gyere, de ajándék ló foga, meg szarás után pelenka ugyebár… Na mindegy, most már ebből főzünk, és mire ideér, talán sikerül átvennem a Farkas vérlázító nyugalmát. Amennyire örültem, hogy nem osztoztunk a feszengésben, annyira értékeltem volna, ha olykor komolyabban veszi az ilyen találkozókat, de hát az önérzet… - Két óra kábé és folytathatod a hazautat – kiáltottam fel a gép mellől, majd fogtam magam, és a kurvára megérdemelt cigimre gyújtottam. Egyszer érjek haza… Bár, ahogy ez eszembe jutott, megint jött a szégyenkezés. Fasza.